Ouderbetrokkenheid

Samen dragen we zorg voor de ontwikkeling van uw kind. Daarom vinden we een goede relatie tussen ouders en school belangrijk.
Dit levert een belangrijke bijdrage aan een positief en veilig schoolklimaat. En het vergroot de betrokkenheid van de ouders met de school, dat is goed voor de ontwikkeling van het kind.

Op De Bangert investeren wij dan ook in de driehoek leerkracht – ouders – leerling door een actieve oudervereniging, een betrokken medezeggenschapsraad en het ouderpanel.
Daarnaast zijn er de volgende momenten:

 • Voordat uw kind begint in groep 1 wordt u door de groepsleerkracht uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dan wordt het entreeformulier besproken.
 • Aan het begin van het schooljaar organiseert de groepsleerkracht van elke groep een informatie avond voor ouders. Dan maakt u kennis met de leerkracht en met de werkwijze in de groep.
 • Drie keer per schooljaar ontvangt u een rapport over de ontwikkeling en vorderingen van uw kind.
 • U wordt tenminste twee keer per jaar uitgenodigd voor een gesprek met de groepsleerkracht over uw kind, de zgn. 10 minutengesprekken.
 • Voor ouders van leerlingen uit de groepen 7 en 8 wordt jaarlijks in november een informatieavond georganiseerd over de mogelijkheden van vervolgonderwijs.
 • Als de groep van uw kind aan de beurt is bij het Theekransje wordt u uitgenodigd om te komen kijken.
 • Aan het begin van het schooljaar ontvangt u een intekenlijst waarop u kunt aangeven wanneer u beschikbaar bent om schoolactiviteiten te begeleiden op school en welke activiteiten uw interesse hebben.
 • Tijdens het schooljaar wordt u voor meerdere schoolactiviteiten uitgenodigd om mee te vieren. Zoals bijvoorbeeld de lampionnenwedstrijd, de aankomst van Sinterklaas en de vieringen in de kerk.
 • U wordt op de hoogte gehouden van de schoolontwikkeling en schoolactiviteiten via de maandelijkse nieuwsbrief.

Tenslotte:
Heeft u een vraag of zorg over uw kind of over een schoolaangelegenheid? Twijfel niet en ga in gesprek met de leerkracht van uw kind, de intern begeleider of de directeur.

Nieuws

 • Schot in de roos voor leerlingen van de Bangert

  De dag van de Koningsspelen, waarbij bewegen centraal staat, was het ...  Lees verder »

Agenda

Contact gegevens

Basisschool De Bangert
Hooijschuurstraat 2
1619 CT Andijk
T: 0228 – 592361

Lees verder »

Basisschool De Bangert

Contact

RKBS De Bangert

Hooijschuurstraat 2
1619 CT Andijk

T: 0228 592361
E: directie.bangert@skowf.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam