Peuterspeelgroep en BSO Berend Botje

Kinderopvang Berend Botje
Kinderopvang van Berend Botje levert een belangrijke aanvulling op de opvoeding en ontwikkeling van je kind. Bij ons is kinderopvang iets anders dan even oppassen. Wij zorgen dat kinderen zich thuis voelen en van daaruit de wereld gaan ontdekken. Vanuit hun natuurlijke nieuwsgierigheid, ontwikkelen de kinderen spelenderwijs hun vaardigheden en talenten. Zowel op de peuterspeelgroep, buitenschoolse opvang, kinderdagverblijf en bij onze gastouders.

We zien onze goed opgeleide pedagogisch medewerkers en gastouders als jullie partners in de opvoeding. Onze medewerkers worden met regelmaat geschoold in hun vakgebied. Zo kunnen ouders met een gerust hart hun kind aan ons toevertrouwen.

In basisschool De Hoeksteen bieden we peuteropvang en buitenschoolse opvang. We hebben veel contact en een goede samenwerking met de school.

Peuterspeelgroepen
De peuteropvang in De Hoeksteen heeft twee peuterspeelgroepen: de Zonnetjes en de Sterretjes. Er is een eigen ingang voor de peuterspeelgroepen, een buitenspeelterrein en twee groepsruimtes.

Samen met de kinderen ontdekken wij de wereld, leren we van elkaar en maken we elke dag plezier. We streven ernaar dat elk kind zich veilig voelt en zich ontwikkelt tot een geweldig individu. De kinderen spelen met spelmateriaal speciaal voor hun leeftijd en doen zo op speelse wijze veel vaardigheden op. Door samen te zingen, luisteren, dansen, spelen en knutselen, maken de kinderen contact met andere peuters en de medewerkers. Op de peuterspeelgroep doet je kind nieuwe ontdekkingen. Zo raken ze eraan gewend om in een groep te spelen en door andere volwassenen begeleid te worden.

De openingstijden van de peuterspeelgroep zijn van 8:30 uur tot 11:30 uur en dinsdagmiddag van 13:00 uur tot 16:00 uur.

Buitenschoolse opvang
De groepsruimte van de buitenschoolse opvang is ingericht met verschillende speelhoeken. De buitenschoolse opvang maakt ook gebruik van de gymzaal en beide speelpleinen van de basisschool.

Op school heeft je kind te maken met min of meer verplichte lessen. Natuurlijk spelen we daar op in, maar we zorgen ook voor een verschil. Je kind bepaalt bij ons veel meer zélf wat hij/zij wilt doen. De nadruk ligt op ontdekkend spelen. We zorgen voor leuke uitdagingen, activiteiten en uitjes die tot onvergetelijke ervaringen leiden.

De voorschoolse opvang is geopend vanaf 7:00 uur tot aanvang van school. De naschoolse opvang is vanaf het einde van de schoollessen tot 18:30 uur geopend. De buitenschoolse opvang is ook geopend tijdens schoolvakanties en studiedagen.

Meer informatie
Berend Botje biedt alle soorten kinderopvang aan: kinderdagverblijf, peuteropvang, buitenschoolse opvang (voor- en naschoolse opvang) en gastouderopvang.

Wil je onze locatie van binnen bekijken? Maak dan gerust een persoonlijke afspraak. Neem hiervoor contact op met het centraal bureau via 088-2337000 of mail aan kinderopvang@berendbotje.nl. Voor verdere informatie, zoals aanmelden, tarieven en mogelijkheden bij jou in de buurt, kun je ook op onze website kijken. 

Nieuws

 • Herdenken en vieren van de vrijheid op 4 en 5 mei in Enkhuizen

  2022, een jaar waarin we extra stilstaan bij de niet ...  Lees verder »

 • Feestdag Zilveren weken

  Woensdag 19 januari was het écht feest op school; Een feestdag van De ...  Lees verder »

 • Muzikale opening schoolproject ‘Worden wat je wil’

  Maandagochtend kwamen de kinderen van alle groepen bij elkaar op het ...  Lees verder »

Agenda

 • Agenda

  Hier kunt u de planning van de activiteiten en vakanties voor de ...  Lees verder »

Contact

RKBS de Hoeksteen
Roerdompplein 9
1602 RW Enkhuizen

T: 0228 313662

Alle contact gegevens »

Contact

Roerdompplein 9
1602RW Enkhuizen

T: 0228- 313 662
E: directie.dehoeksteen@skowf.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande