Nieuwsgierigheid

Op de Hoeksteen staat leren vanuit nieuwsgierigheid en jezelf ontwikkelen centraal.

Vanuit onze schoolvisie zetten we kunst en cultuureducatie in om voor de leerlingen een grotere wereld te creëren en de sociale betrokkenheid te vergroten.
De Hoeksteen biedt cultuureducatie dan ook in de breedte aan. Door onze leerlingen in aanraking te brengen met verschillende vormen van kunst en cultuur willen wij toegankelijkheid en respect voor elkaar stimuleren. Hierdoor leren onze leerlingen open te staan voor alles in hun omgeving en krijgen ze de mogelijkheid om vanuit deze houding nieuwe dingen te willen ontdekken en ervaren.

Naast de zaakvakken besteden we dan ook veel aandacht aan het cultuurmenu. Ons cultuurmenu bestaat onder ander uit een vrijdagmiddagcircuit, muziekonderwijs, museumbezoek, bezoek aan verschillende geloofshuizen en voorstellingen. Ook houden we aantal keer per jaar een open podium waar onze leerlingen de kans krijgen hun talenten te delen met anderen.

Wij laten ieder kind leren door te ontdekken en onderzoeken wat het kan. En wat het nog kan leren. Hierin is ieder kind uniek en ontdekt het eigen talent. Daarom hebben we de dependance ingericht met allerlei materialen om ontdekkend en onderzoekend te kunnen leren voor de groepen 4 t/m 8. U kunt hierbij denken aan activiteiten zoals muziek, koken en techniek. Ook de activiteiten van meerkunners, het Levelwerk, doen we sinds dit schooljaar in de dependance. We zijn dit aan het ontwikkelen en houden u hiervan op de hoogte.
De groepen 1 t/m 3 hebben hun onderzoeks en ontdekactiviteiten op het
speelleerplein in het hoofdgebouw.


Nieuws

 • Herdenken en vieren van de vrijheid op 4 en 5 mei in Enkhuizen

  2022, een jaar waarin we extra stilstaan bij de niet ...  Lees verder »

 • Feestdag Zilveren weken

  Woensdag 19 januari was het écht feest op school; Een feestdag van De ...  Lees verder »

 • Muzikale opening schoolproject ‘Worden wat je wil’

  Maandagochtend kwamen de kinderen van alle groepen bij elkaar op het ...  Lees verder »

Agenda

 • Agenda

  Hier kunt u de planning van de activiteiten en vakanties voor de ...  Lees verder »

Contact

RKBS de Hoeksteen
Roerdompplein 9
1602 RW Enkhuizen

T: 0228 313662

Alle contact gegevens »

Contact

Roerdompplein 9
1602RW Enkhuizen

T: 0228- 313 662
E: directie.dehoeksteen@skowf.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande