Welkom op De Sprankeling!

Per 1 augustus zijn de Jozefschool en De Overhaal gefuseerd en zijn samen De Sprankeling! Op dit moment zijn we deze website aan het aanpassen.

Op onze school staat de leerling centraal en team van De Sprankeling geeft met veel passie het onderwijs dat het beste past bij wat het kind nodig heeft.
Kernwoorden hierbij zijn:
Samen
De Sprankeling staat met kinderen, medewerkers, ouders en partners in verbinding en zorgt ervoor dat kinderen gezien worden. Waar kinderen samen spelen en lerend spelen.
Vorming en ontwikkeling
Persoonsontwikkeling van kinderen staat centraal, evenals het verwerven van kennis en vaardigheden.
Eigenaarschap
Kinderen kunnen zelf keuzes maken, ontdekken wie ze willen & kunnen zijn en talenten ontwikkelen.
Plezier
Alle kinderen gaan met plezier naar De Sprankeling en voor ouders en medewerkers voelt het als thuis.
Geborgenheid
Door het creëren van een veilige omgeving voor de kinderen met rust, structuur en duidelijke afspraken zorgt De Sprankeling voor geborgenheid. Binnen deze heldere structuur en afspraken krijgen en voelen kinderen ruimte om keuzes te maken. 

 

Wilt u meer over onze school weten? Bekijk deze site, onze scholen op de kaart-website, of maak een persoonlijke afspraak met Debora Davidzon of Emilie Smit (directie De Sprankeling)
T: 0229-343500 U bent van harte welkom op De Sprankeling!

 

Nieuws

Nieuwsbrief De Droomgaard juli

 Lees verder

Agenda

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Wij geven u graag een rondleiding in onze school.

Bel 0229 343500 voor een afspraak met Debora Davidzon of Emilie Smit.
Aanmelden

Organisatie

De Sprankeling bestaat uit ongeveer 380 kinderen en hun ouders en 40 personeelsleden. De school maakt deel uit van SKO West-Friesland en samenwerkingsverband de West-Friese Knoop.

Lees verder

Schoolgids

Klik hier om de schoolgids 2021-2022 te downloaden.

Lees verder

SKO West-Friesland

Onze school maakt onderdeel uit van Stichting Katholiek Onderwijs West-Friesland (SKO West-Friesland) De SKO West-Friesland is verantwoordelijk voor het onderwijs op 22 basisscholen in West-Friesland. De scholen zijn gelegen in de gemeenten Koggenland, Opmeer, Medemblik en Enkhuizen.

Lees verder

Een stukje historie over de schoolnaam

De Sprankeling is een katholieke school voor basisonderwijs. De Sprankeling is per 1 augustus 2021 ontstaan vanuit een fusie van de Jozefschool en De Overhaal. De naam Jozef is al sinds 1921 verbonden met het katholiek onderwijs in de Goorn. De eerste school met die naam stond op de plek waar de huidige Dwingel begint. In 1950 werd er een tweede lagere school geopend: De Sint Agnes. Dertien jaar stonden er een een meisjes- naast een jongensschool op geringe afstand van elkaar. Vanaf 1963 zaten jongens en meisjes weer door elkaar. In 1975 werd de Overhaal in Avenhorn gesticht. Hierdoor was de oude Jozefschool overbodig geworden en kon deze afgebroken worden. Maar de naam kwam terug in 1985. Toen werden de kleuterscholen Rosa en Dikkertje Dap samen met de Agnesschool weer Jozefschool. Vanaf 16 augustus zijn wij samen De Sprankeling en samen met de Ieveling en Berend Botje gevestigd in De Droomgaard op de Buitenroede 12 in Avenhorn.

Contact

Buitenroede 12
1633 GZ Avenhorn

T: 0229 – 343500

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam