Wat was het op de ochtend van 25 januari extra gezellig bij ons op school! Als opening van de Nationale voorleesdagen hadden wij het ´voorleeskransje´ georganiseerd. Onder het genot van een lekkere hapjes en een drankje waren de kinderen heerlijk aan luisteren naar een verhaal! 
Zonder de hulp van ouders en vrijwilligers was dit niet gelukt. Super bedankt voor het voorlezen! Sommige kinderen kunnen nu niet wachten om zelf verder te lezen in het boek! Ouders ook bedankt voor al het lekkers! Wat hebben ze lekker zitten smullen

Daarna gingen de kinderen zelf aan de slag met de illustratie of de schrijf opdracht. In de groep 1-2 werd een verhaal voorgelezen, alleen de plaatjes ontbraken nog. Hier konden wij wel goed mee helpen. In de groep 3 t/m 8 mochten de kinderen kiezen welk verhaal ze wilden verder schrijven. Een spannend verhaal, een verhaal over gamehelden, etc, etc. 

Op 1 februari was de afsluiting van de Nationale Voorleesdagen met de mysterieuze voorlezer in elke groep en de uitreiking van de Gouden Griffel!

De kinderen werden dus niet voorgelezen door hun eigen leerkracht maar door een leerkracht van een andere groep. De kinderen hadden eerder deze week kunnen aangeven naar welk boek ze wilden luisteren, alleen wisten ze nog niet wie het boek zou voorlezen. Alle kinderen hebben boeiend naar de boeken geluisterd en de kinderen wilden graag het boek mee naar hun klas om verder in te lezen. Hiermee hebben we ons doel bereikt! (Zie de bijlage voor foto´s, deze zijn gemaakt door onze digitale leader, Stijn)

Ook hadden we de uitreiking van de Gouden Griffel, wie o wie heeft er dit jaar het beste verhaal geschreven of getekend?
Het was erg lastig, want alle kinderen hadden de hele week er erg hard aan gewerkt. Sommige verhalen gingen zelfs mee naar huis om daar verder te kunnen schrijven. Uiteindelijk kon er maar 1 winnaar per groep zijn.

De kinderen hebben een ´gouden pen of potlood´ mogen ontvangen om nog meer mooie verhalen en tekeningen mee te kunnen maken.

Met vriendelijke groeten,
Team Jozef en Mariaschool

En nog meer foto’s..