Maria-Bernadette school

Hartelijk welkom op de website van de Maria-Bernadette school in Medemblik. Via het Menu en via de onderstaande blauwe woorden kunt u toegang tot de informatie over onze school krijgen.

Schoolgids     Fotoalbums     Nieuwsbrieven      Klasseninformatie

Jozef en Maria op pad! Kerstviering 2022. Klik maar op de foto!

Hoog bezoek tijdens het afscheid van meester Bart. Klik maar op de foto!

Twee Sinterklazen………….? Klik maar op de foto.

Opening Kinderboekenweek

Drie Masked-lezers kwamen langs. Het was super-gezellig!

Meester Joost, juffrouw Manon en juffrouw Annemarie waren de Masked-lezers.

Zie ook het fotoalbum.

Informatiefilm over onze school

       

Informatie-film van de Maria-Bernadette school

Modern onderwijs!!

U vindt hieronder de schoolgids, het fotoalbum en de klasseninformatie.

Nieuws

Voorleeswedstrijd

Voorleeswedstrijd Tijdens de Kinderboekenweek waren in de groepen 4 ...  Lees verder

Agenda

Record gesneuveld!

Record uit 1995 verbroken! Op 14 oktober vond voor de 27e keer de ...  Lees verder

Aanmelding nieuwe leerlingen

Nieuwe leerlingen kunnen het hele jaar door worden aangemeld.

Zie verder de informatie onder MENU.

Fotoalbums

Fotoalbums Vanaf 2008 hebben we foto’s in fotoalbum’s  op Mijnalbum.nl geplaaatst. Dit doen we, omdat op deze manier iedereen heel makkelijk foto’s kan bestellen en het geen ruimte op de site in beslag neemt. De albums zijn alleen via onze eigen site te benaderen. Rechtstreeks via Mijnalbum.nl is het niet mogelijk.

Lees verder

Schoolgids

De schoolgids wordt jaarlijks uitgegeven en staat vol met informatie die voor ouders van belang is. Klik maar op de volgende link: Schoolgids 2021-2022

Lees verder

Klasseninformatie

Om een indruk te krijgen wat er zoal in de groepen gebeurt, is de rubriek Klasseninformatie in het leven geroepen. Bij elke Nieuwsbrief wordt een bijdrage van één groep toegevoegd over wat er zoal gebeurt in de groep. Dit kan van een bezoek aan een museum zijn tot aan de moeilijke rekensommen die nu wel goed gemaakt worden. We hopen u op deze manier een nog breder beeld te geven van de activiteiten die wij doen. Klik maar op de onderstaande link: Klasseninformatie
Lees verder

Een stukje historie

Maria-Bernadette school 138 jaar! In het jaar 1875 was er in Medemblik al een bewaarschool en een naai- en breischool onder leiding van de zusters uit Tilburg. Op 5 mei 1884 werd door deze zusters de Taalschool voor meisjes geopend. Deze school werd later de Mariaschool genoemd. Het was een school voor meisjes en dat zou zo blijven tot 1966. In 1930 is het huidige gebouw met 6 lokalen neergezet. In dat jaar betrok de Bernadette kleuterschool het oude gebouw van de Mariaschool. In 1977 werd de Bernadette kleuterschool gesloopt en werden drie lokalen en een speelzaal aangebouwd. Mariaschool en Bernadette kleuterschool werden toen met elkaar verbonden. Vanaf die tijd werken beiden samen. In 1985, met de nieuwe Wet op het Basisonderwijs, werd deze samenwerking officieel. In februari 2000 is de school uitgebreid met twee lokalen op de tweede verdieping van het oude gebouw. In 2002 volgde wederom een uitbreiding met twee lokalen en zo is het totale aantal lokalen op 12 uitgekomen. Als laatste is in 2006 een nieuwe personeelsruimte gebouwd. In de jaren hierna is het schoolgebouw stapje voor stapje gerenoveerd. De Maria-Bernadette school is een school in de binnenstad van Medemblik. De schoolbevolking bestaat uit ongeveer 200 kinderen en 15 leerkrachten.

Opening van de nieuwe school in 1929. In een oude schoolkrant van 1984 stond de volgende informatie over het ontstaan van de school.

Klik hier: Geschiedenis van de school.

Contact

Maria-Bernadette school

Postadres:
Postbus 81
1670 AB Medemblik

Bezoekadres:
Bagijnhof 39 (geen post!)
1671 CC Medemblik

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam