Groep 8

Groep 8 is het laatste jaar op de basisschool. Dit maakt het jaar best speciaal. 

In het begin van het jaar ga je in groep 8 op kamp. Drie dagen met z’n allen allemaal leuke spelletjes doen. Ook heb je op kamp de bonte avond waar je allemaal leuke optreden hebt. Eigenlijk is kamp een groot logeerfeestje.

In groep 8 werken wij net zoals de andere groepen met de volgende methodes: bij rekenen met Snappet, bij taal en spelling met de methode Staal en wij gebruiken Blink bij wereldoriëntatie.

In groep 8 krijg je je voorlopig advies en je definitief advies. Je advies is belangrijk voor de middelbare school. Je kan in januari verschillende scholen bezoeken en kijken welke school bij je past. Je moet een school kiezen die jij zelf leuk vindt. 

Als oudsten van de school wordt er van ons verwacht dat wij het goede voorbeeld geven aan de andere groepen. Ook mogen wij vaak helpen bij klusjes in andere klassen of op school. In groep 8 staat zelfstandigheid ook centraal. Als je goed zelfstandig kan werken en helpt jou dat later op de middelbare school. De laatste weken van het schooljaar worden er andere soort lessen gegeven. Wij mogen eigen lessen ontwerpen en volgen lesjes van vakken die wij op de middelbare school krijgen, zoals Frans en wiskunde. Aan het eind van het jaar voeren wij een musical op. Deze musical kiezen wij samen uit en de laatste maanden van het jaar oefenen wij die. Bij de afscheidsavond van groep 8 komen familieleden kijken naar onze voorstelling.

Je merkt dat de band met je klasgenoten steeds sterker wordt in dit jaar. Activiteiten zoals kamp en musical zorgen ervoor dat wij nog meer samen kunnen zijn.

Groetjes van alle kinderen van groep 8

Nieuws

  • Nieuwe vloer

    In de zomervakantie is er hard gewerkt, om het schoolgebouw weer ...  Lees verder »

  • Aanmelden BSO

    De buitenschoolse opvang van Berend Botje is gevestigd in onze school. ...  Lees verder »

Schoolvakanties

Wilt u weten wanneer de eerstvolgende vakantie is? Klik op de link hieronder!

Alle vakanties »

Contact

RKBS Petrus Canisius
Vekenweg 4
1663 BA De Weere

T: 0229-581335

Alle contact gegevens »

Schoolgids

Schoolgids »

Petrus Canisius

Contact

Basisschool Petrus Canisius
Vekenweg 4
1663 BA De Weere
T: 0229-581335
E: directie.petruscanisius@skowf.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam