Ons onderwijs

Ons onderwijs

Op de Petrus Canisius geven wij de leerlingen een stevige basis op cognitief en sociaal-emotioneel gebied. Wij betrekken de leerlingen bij het leerproces, door ze eigenaarschap te laten ervaren over het eigen leren. De leerlingen leren eigen keuzes maken en zelfstandig te werken. Ook creëren we een breed aanbod van activiteiten en thema’s waar communiceren, samenwerken, redeneren en probleem oplossen een belangrijke rol spelen. Op onze school leren wij van en met elkaar, zowel op leerling- als op leerkrachtniveau.

Een veilige school

De Petrus Canisius is een school waar een veilige, rustige en open sfeer voorop staat. We werken volgens de Kanjertraining, deze methode helpt bij het bevorderen van onderling vertrouwen in groepen. Vertrouwen is de basis voor het creëren van rust in de klas, het stimuleren van sociale veiligheid en een prettig schoolklimaat. De leerlingen leren vertrouwen hebben in zichzelf en gaan zelfverzekerd de toekomst tegemoet.

Ons logo

Het gevouwen papieren vliegtuigje is een creatieve uiting van ontwikkelen en groeien. Een kind vouwt het vliegtuigje en gooit het de lucht in. Soms moet je een vouw verbeteren om het vliegtuigje goed te laten vliegen of moet de techniek van gooien heroverwogen worden. Dit alles wordt ondersteund door de basis, de identiteit van de school.De groeimindset is te zien in de blaadjes (groei) met verschillende symbolen (samen leren). Het vliegtuig (kind) kan hierdoor een goede start maken en lang in de lucht blijven.

Nieuws

  • Nieuwe vloer

    In de zomervakantie is er hard gewerkt, om het schoolgebouw weer ...  Lees verder »

  • Aanmelden BSO

    De buitenschoolse opvang van Berend Botje is gevestigd in onze school. ...  Lees verder »

Schoolvakanties

Wilt u weten wanneer de eerstvolgende vakantie is? Klik op de link hieronder!

Alle vakanties »

Contact

RKBS Petrus Canisius
Vekenweg 4
1663 BA De Weere

T: 0229-581335

Alle contact gegevens »

Schoolgids

Schoolgids »

Petrus Canisius

Contact

Basisschool Petrus Canisius
Vekenweg 4
1663 BA De Weere
T: 0229-581335
E: directie.petruscanisius@skowf.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam