Groep 1-2

Welkom in groep 1-2 van juf Cheyenne.Wij zijn dit schooljaar gestart met 14 kinderen en gedurende het schooljaar zullen er nog meer kinderen instromen.

In groep 1-2 werken wij met de methode Schatkist. Dit is een thematische methode, waarbij we vier weken werken rondom een thema. De kinderen beleven gedurende het thema allerlei avonturen met Pompom. Er komt van alles aanbod. Zo gaan de kinderen op taaltocht, krijgen ze schrijflessen, maar is er ook voldoende aandacht voor rekenen en bewegend leren. In het begin van het thema komt er een probleem naar voren. Gedurende de vier weken lossen we het op.  Wij vinden het ook belangrijk dat de kinderen ook mee mogen denken. Zo maken we samen een thema hoek en mogen de kinderen spullen meenemen die horen bij de letter die in het thema centraal staat.

Wij beginnen de dag in de kring. Hier heten we elkaar welkom door middel van een lied en behandelen we de dag. Welke dag is het vandaag? Weet je ook welk cijfer er bij de dag hoort en wat voor weer het vandaag is? Daarna gaan wij spelen en werken. De kinderen mogen kiezen aan de hand van het kiesbord. We hebben verschillende hoeken. Zo hebben we de knutselhoek, huishoek, leeshoek, bouwhoek en constructiehoek. Daarnaast hebben we een spelletjeskast, ontwikkelingsmaterialen en de taal- en rekenkast. Ook gaat de juf af en toe met een groepje aan de slag in de kleine kring. Hier doen we een opdracht, spelletje of een werkje. Dit sluit weer aan bij het thema in de klas. Ook spelen wij buiten op ons mooie schoolplein. Wij hebben een schuur met fietsen en karren waar we mee mogen spelen. Daarnaast hebben we twee keer per week gym in de gymzaal. De ene gymles wordt gegeven door de leerkracht en de ander door een vakleerkracht bewegingsonderwijs. Daarnaast krijgen de kinderen één keer in de week Engels. Dit doen we samen met Bobo. Ook is er veel aandacht voor muziek.

Een dag in groep 1-2 is een dag vol ontwikkeling!Leerkracht

Cheyenne Warrink

Contact

St. Bernadetteschool
Zuidermeerweg 58
1652 CV Zuidermeer

T: 0229-561456

Alle contact gegevens »

Agenda

St Bernadetteschool

Contact

Directie: Margit Sijm
Zuidermeerweg 58
1652 CV Zuidermeer

T: 0229-561456
E: margit.sijm@skowf.nl