Een goede start

Kennismaking met de groep

Voordat uw kind vier jaar wordt neemt de leerkracht van groep 1 telefonisch contact met u op om een afspraak te maken voor een kennismaking met de klasgenootjes op een ochtend of een middag. Wanneer uw kind dan nog niet zindelijk is, zal het naar schoolgaan uitgesteld worden totdat uw kind zelf naar het toilet kan gaan. De leerkracht zal u dan ook een paar vragen stellen om het naar schoolgaan van uw kind plezierig te laten verlopen.

De eerste schooldag

Als uw kind vier jaar is geworden, is het zover: de eerste schooldag (dit is de eerste schooldag nadat uw kind 4 jaar is geworden).

De groepen 1/2 beginnen om 8:25 uur en zijn om 13:55 uur klaar. Voor uw kind is het heel fijn wanneer u op tijd komt.

Om mee te nemen tijdens de eerste schooldag:

  • Een plakboek waarin werkjes, werkbladen en leuke herinneringen verzameld kunnen worden.
  • Iets gezonds om te eten en te drinken (met de naam erop!) voor in de ochtendpauze.
  • Een broekje en shirt en gymschoenen die makkelijk aan en uit kunnen voor de gymles.

Eten en drinken in de ochtendpauze

Tijdens de ochtendpauze zitten de kleuters gezellig met elkaar in de kring en wordt er tijd genomen voor een “tussendoortje”. Wij raden u aan uw kind iets gezonds te eten en te drinken mee te geven.

Vergeet niet de naam van uw kind op de beker en het doosje te zetten.

Tussen de middag eten alle kinderen gezellig samen een broodje in de klas. Wilt u ervoor zorgen dat de lunch niet te uitgebreid is? Het zou zonde zijn als de trommeltjes halfvol weer mee terug naar huis moeten. 

Gymnastiek

Tijdens de gymnastiekles mag uw kind alleen gymschoenen dragen die niet buiten gedragen worden. Dit vanwege de hygiëne in de gymzaal. Ook mogen de gymschoenen geen donkere zolen hebben in verband met strepen op de vloer. Wij adviseren u schoenen zonder veters en gemakkelijke kleding zoals een T-shirt en een korte broek of een gympakje mee te geven zodat uw kind alles zoveel mogelijk zelf kan aantrekken. Graag alles voorzien van de naam van uw kind. De kleding wordt op school bewaard en kan indien nodig meegenomen worden om te wassen. Als er omstandigheden zijn waardoor uw kind niet mee kan doen met gymnastiek, horen wij dat graag van u.

Entreegesprek

Graag willen we met u informatie uitwisselen over uw kind. U bent voor ons een waardevolle informatiebron. Door samen te werken, kan het speel- en leerstofaanbod beter worden afgestemd op de behoeften van uw kind. Het beste moment hiervoor is als wij uw kind al even hebben meegemaakt in de groep. Na ongeveer vier weken schoolgaan, zal dit gesprek plaatsvinden. Aan u wordt gevraagd om voorafgaand aan dit gesprek een vragenlijst, het zogenoemde entreeformulier in te vullen en in te leveren. Deze zal u na het kennismakingsmoment per e-mail worden toegezonden.

Absentie

Vooral als uw kind jongste kleuter is, kan het behoefte hebben aan een ochtend of middag thuis. Het is prettig als u dit even aan de groepsleerkracht meldt. Als uw kind ziek is, kunt u dit in het kwartiertje voordat de school begint telefonisch doorgeven. Wij verzoeken u vriendelijk afspraken met tandarts en huisarts zoveel mogelijk na schooltijd of in de vakantie te maken. Mocht dat niet lukken, meldt u dit dan de dag ervoor bij de leerkracht. Wanneer uw kind zonder kennisgeving niet op school komt, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Hulpouders

Er zijn veel activiteiten waarbij de hulp van ouders onmisbaar is. Tijdens de kennismakingsavond aan het begin van het schooljaar hangt er een overzicht van deze activiteiten. Wekelijks of incidenteel, alle hulp is welkom! Het kabouterpad dat tweemaal per jaar wordt georganiseerd om uw kind het wisselen van de seizoenen te laten ervaren, is zo’n activiteit die alleen met uw hulp gerealiseerd kan worden. U gaat samen met vijf of zes kinderen een uurtje in en om de school “op pad”. De kabouters wijzen u de weg. Voor u en de kinderen een leuke belevenis!

Nieuws

  • Worden wat je wil!

    De kinderboekenweek is weer spetterend van start gegaan! Dit jaar ...  Lees verder »

Agenda

Contact

Sint Nicolaasschool
Ganker 1
1688CR Nibbixwoud

T: 0229-571627

Alle contact gegevens »

Contact

Ganker 1
1688 CR Nibbixwoud

0229-571627
directie.nicolaas@skowf.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam