Hoofdluis

Iedereen kan hoofdluis krijgen

Hoofdluis oplopen is gewoon pech hebben. Het heeft niks te maken met vies of schoon zijn. Hoofdluis kun je krijgen door direct contact met iemand die hoofdluis heeft. De luizen lopen van het ene hoofd naar het andere. Springen kunnen ze niet.

Hoe herkent u hoofdluis?                                            

Als je nog maar een of twee luizen hebt, merk je meestal niks. Maar als er meer komen, krijg je vaak erge jeuk. Luizen leggen veel eitjes: neten. Dit zijn kleine witte puntjes die vastzitten aan de haren. Zolang deze neten in het haar zitten, blijven er luizen geboren worden. De luis zelf loopt op de hoofdhuid en ziet eruit als een heel klein spinnetje. Het liefst zitten de luizen in het nekhaar, achter de oren of onder de pony.

Hoe krijg je hoofdluis weg?

Constateert u luizen, begin dan meteen met behandelen en doe dat bij iedereen in het gezin. Hoofdluis krijg je weg door het haar heel goed te kammen. Elke dag, twee weken achter elkaar met een speciale netenkam. Een mengsel van 1/3 azijn met 2/3 water een kwartier te laten intrekken in het haar voor het kammen uit, zorgt ervoor dat de neten gemakkelijk loslaten. Wilt u toch een lotion gebruiken? Dan kunt u beste kiezen voor XT-luis of Prioderm (deze zijn niet chemisch).

Meld het ook bij de leerkracht, vriendjes en vriendinnetjes en eventueel bij de kinderopvang, de sportclub, etc. Op school is een informatiefolder over hoofdluis te verkrijgen.
Verdere informatie:

Met deze gezamenlijke inspanning kunnen we verdere verspreiding voorkomen.

Het is geen schande als je hoofdluis hebt, maar wel als je er niets aan doet.

Hoofdluiscontrole

Na elke vakantie wordt uw kind gecontroleerd op hoofdluis. Een aantal ouders komt de klas in om de kinderen te controleren. Door dit consequent te doen en maatregelen te nemen wanneer hoofdluis wordt geconstateerd, hopen wij voor u en de school veel ongemak te voorkomen. Wij verzoeken u vriendelijk uw kind die dag met losse, gewassen haren, zonder gel naar school te sturen.

Nieuws

  • Worden wat je wil!

    De kinderboekenweek is weer spetterend van start gegaan! Dit jaar ...  Lees verder »

Agenda

Contact

Sint Nicolaasschool
Ganker 1
1688CR Nibbixwoud

T: 0229-571627

Alle contact gegevens »

Contact

Ganker 1
1688 CR Nibbixwoud

0229-571627
directie.nicolaas@skowf.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam