Uitgelichte nieuwsberichten

Worden wat je wil!

 

 

 

 

 

 

De kinderboekenweek is weer spetterend van start gegaan! Dit jaar staat het thema ‘worden wat je wilt’ centraal tijdens deze leesweken. Kapper, boer, boswachter, vrachtwagenchauffeur, leerkracht of dokter; je kunt worden wat je wilt.

Tijdens de opening op het plein zagen de kinderen dat meester Berkhout het maar wat moeilijk vindt om te kiezen wat hij worden wil nu hij straks dan echt met pensioen gaat. Om hem te helpen maakten een boswachter, een dokter, een politieagent, een boer en zelfs een heuse superheld hem enthousiast om te kiezen voor zijn of haar beroep. Uiteindelijk besloot meester Berkhout dan toch maar te worden wat hij eigenlijk al is: meester!

Deze hele periode staat in het teken van lezen. We lezen met de schoolschrijver, hebben af en toe een leesalarm en mogen deze weken soms ook lezen op een plek die we zelf uitkiezen! 

Trots!

De school is alweer een hele tijd stil. Geen kinderenstemmen in de klassen, in de gangen en op het schoolplein. Hoewel we dit al eerder meegemaakt hebben, blijft het vreemd en verdrietig. 

Toch is dit ook een heel bijzondere tijd. Een tijd van online onderwijs, knuffels op afstand en veel, heel veel hulp en liefde van vaders, moeders, broers, zussen, opa’s en oma’s thuis. Wat zijn wij ongelooflijk trots op iedereen die zich inzet om de ontwikkeling van onze leerlingen maximaal te ondersteunen. Zonder elkaar was dit alles niet mogelijk.

Het combineren van thuis werken en thuis leren vraagt naast de nodige flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Humor en relativeringsvermogen zijn dan belangrijke ingrediënten om het thuis gezellig te houden. Wij steken u, van een afstandje, een groot hart onder de riem!

Opening TECHnico-LAB

Vanmorgen werden we verrast door een vlog filmpje van Mees die op Pokémon avontuur ging op onze St Nicolaasschool. Hij nam een kijkje in de school en met de Pokémon Go app kwam hij allemaal Pokémons tegen, maar wanneer hij een echte pikachu zag gebeurde er toch wel iets heel bijzonders….. De opening van het TECHnico-LAB! In de corona periode dat de kinderen niet naar school konden komen, is er heel hard gewerkt om van deze ruimte een uitdagende, complexe en prikkelende omgeving te maken voor de leerlingen van onze school. Wij vinden het op school belangrijk dat kinderen leren door te proberen en de ruimte krijgen om samen nieuwe technologieën te ontdekken en ervaren. Alle groepen hebben vandaag het TECHnico-LAB bezocht en kregen allemaal een lekker raketje!

*klik op het plaatje om de vlog van Mees te bekijken!


Koninklijke onderscheiding voor Gerard Berkhout uit Nibbixwoud

NIBBIXWOUD – Tijdens de Westfriese Sportverkiezingen zondag 12 januari reikte burgemeester Frank Streng aan Gerard Berkhout (66) uit Nibbixwoud een Koninklijke onderscheiding uit. Berkhout is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor de vele activiteiten die hij verricht(te) voor onder meer de sportverenigingen in zijn woonplaats, voor AV Hollandia en de Westfriese Sportverkiezingen.  

Als doorgewinterd sportman met een groot organisatietalent stond hij in 2002 aan de basis van de Westfriese sportverkiezingen. Niet alleen qua organisatie maar ook bij de uitvoering als regisseur van podiumpresentaties draagt hij zijn steentje bij aan dit evenement. Vanaf 2002 tot heden is hij voorzitter Programmacommissie Westfriese Sportverkiezing.

Vanaf 1987 tot en met 1998 heeft Berkhout zich inzet voor Atletiekvereniging Hollandia. Jarenlang had hij zelf het clubrecord voor de marathon op zijn naam staan; 2 uur 25 in 1979 in Eindhoven. Begin jaren ’80 volgde hij in Papendal trainerscursussen atletiek en later trainer/coach met als specialisatie midden- en lange afstand. Bij Hollandia kon hij atleten motiveren en wist hij hun prestaties goed in te schatten.

Bij Handbalvereniging Westfriesland SEW is hij (1998 – heden) conditie- en hersteltrainer van de selectie. Hij kon de dames opzwepen tot nog betere prestaties. Nationale titels en bekerwinsten resulteerden in Europacup deelname. Ook is Berkhout het creatieve brein achter activiteiten buiten de wedstrijd om. Zoals bijvoorbeeld de voorbereiding tot het vieren van het 40-jarig Eredivisie jubileum.

Als leerkracht op de basisschool in Nibbixwoud is hij een grote inspirator voor de schoolhandbalwedstrijden Vanaf 1995 tot heden werd hij met de handbalsters van de Sint Nicolaasschool meerdere keren Nederlands Kampioen op handbaltoernooien.

Ook actief betrokken bij de jeugdopleiding van Westfriesland SEW. Bij de handbalvereniging is hij tevens sportmasseur. Van 2000 tot 2015 lid van de technische commissie. In 2001 coauteur van het jubileumboek: Zeeman Vastgoed-SEW 1951 – 2001. Voor voetbalvereniging SEW is hij actief sinds 2015 als conditietrainer. Vanaf 1995 speaker op het jaarlijks gehandicapten toernooi van de voetbalvereniging.

Vanaf 1987 tot heden is Gerard Berkhout lid van de werkgroep Rien Stout Scholierenveldloop. In 1981 liep hij een sponsorloop van Nibbixwoud naar Amsterdam, ten bate van de handbalvereniging SEW. In 1984 was hij medeorganisator van 75 jaar Sint Nicolaasschool. In 1999 en 2000 maakte hij deel uit van het Millenniumcomité van de gemeente Wognum dat twee jaar werkte aan een reeks activiteiten in de gemeente in het jaar 2000.

Zijn dorp Nibbixwoud heeft hij mede op de kaart gezet met creatieve activiteiten voor het hele dorp.

Vanaf 1975 – 1989 was hij voorzitter van de Cupido Ringsteekvereniging. Momenteel presenteert hij nog altijd de Hoornse Ponydagen. Vanaf 1976 tot 2000 bestuurslid Cupido C.E.C. in Nibbixwoud. In de jaren 1979 tot 1989 organiseerde hij voor Cupido de 6 Engelse mijlen van Nibbixwoud, maar ook activiteiten als polsstok verspringen en Fiets ‘m erin.

In 1980 zette hij Nibbixwoud landelijk in het nieuws met een wedstrijd touwtrekken tussen de Nibbikker Touwtrekvereniging en twee olifanten. Van 1980 tot 1986 stond hij voor de microfoon bij de poging tot het bakken van ‘s Werelds Grootste Mobiele Pannenkoek. (Deze kreeg een vermelding in het Guinness book of records).

Vanaf 1991 tot 2000 presenteerde hij de jaarlijkse playback show in het dorp. Ook organiseert hij mede de onderwijzers/lerarensportdag voor Stichting De Gouwe. In 2009 was hij mede-organisator van de viering van 100 jaar Sint Nicolaasschool in Nibbixwoud.

Als geluidsman of speaker op plaatselijke en regionale evenementen, als kerstman of sinterklaas is sportman/ coach / trainer /leraar Berkhout in zijn element.

Voor zijn grote inzet voor (sportief) Nibbixwoud en de regio, is Gerard Berkhout benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Bron: Medemblik Actueel: Het nieuws uit Medemblik. 


Kinderboekenweek 2019!! Reis je ook mee??

Heel lang geleden waren er eens vijf mensen die in estafette-vorm de wereld wilden ontdekken. Ze wilden langs alle werelddelen. Langs Europa, Afrika, Azië, Amerika en Australië. Ze wilden gebruik maken van zoveel mogelijk vervoersmiddelen. Het was niet alleen een reis op verschillende vervoersmiddelen, het was een reis door de tijd!

Elke groep heeft vandaag van de astronaut een fantastisch boek gekregen wat gaat over reizen. Dit boek wordt gelezen in de klas, want lezen is: leuk, spannend, gezellig, leerzaam en ontspannend. Lezen is gewoon TOP!! Kortom reis mee gedurende de kinderboekenweek en maak mooie spannende reizen in de vele mooie spannende boeken op school, thuis en in de bibliotheek!!


St. Nicolaasschool Nibbixwoud Nederlands Kampioen schoolhandbal

24-06-2019

NIBBIXWOUD – De meiden van de St. Nicolaasschool mogen zich een jaar lang de beste schoolhandbalsters noemen.

Afgelopen zaterdag werd in Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem het NK Schoolhandbal voor basisscholen gehouden en door de aanwezigheid van handbal International Luc Steins die een Meet en Greet deed was het bij voorbaat al een geslaagde dag.

Vanaf het eerste fluitsignaal tijdens de poule-wedstrijden lieten de meiden er geen gras overgroeien en wisten met groot verschil als winnaar uit hun poule te komen, waarna de halve finale nog net geen walk-over werd tegen de Gerardusschool uit Emmen, de wedstrijd werd met 11-6 gewonnen door de St. Nicolaasschool.

De finale werd bijna een eenrichtingsverkeer wedstrijd, een duidelijk betere St. Nicolaasschool zette de tegenstanders direct onder druk en keepster van de school uit Hengevelde kreeg het zwaar te verduren. De uiteindelijke eindstand werd een overduidelijk 13-5 in het voordeel van de meiden uit Nibbixwoud.

Medemblik Actueel: https://www.medemblikactueel.nl/2019/06/24/st-nicolaasschool-nibbixwoud-nederlands-kampioen-schoolhandbal/


Petitie St. Nicolaasschool

Afbeeldingsresultaat voor i love onderwijs

Wij dragen met ons onderwijs graag bij aan een nieuwe generatie die ons land nog mooier en beter gaat maken. Wij hebben ook veel ideeën over hoe we dat kunnen doen. Helaas zijn die ideeën niet allemaal uitvoerbaar vanwege de sobere bekostiging die we krijgen vanuit het rijk. Daarom willen we wel graag meedoen aan de landelijke acties ook al gaan we niet staken. We hebben voor onze school een petitie aangemaakt.

We voeren actie voor:

  • een betere onderwijskwaliteit,
  • een lagere werkdruk en
  • een eerlijk salaris.
  • een plan om het lerarentekort op te lossen en te voorkomen dat onze leerlingen straks geen leerkracht meer hebben voor de klas.

http://www.investeer-in-onderwijs.nl

Steun de actie en teken de petitie St. Nicolaasschool  


Schoolfoto 2018-2019

05-12-2018

Vandaag zijn de vouchers van de schoolfotograaf meegegeven. Met de code op de voucher kunnen jullie zien welke foto’s er zijn gemaakt en (wanneer je dat wilt) een bestelling plaatsen.
Doe je dit voor 16 december, dan krijg je de groepsfoto er gratis bij (wel bestellen die groepsfoto, je hoeft hem dan niet te betalen).

Link naar impressievideo van Sgoolfotografie: https://vimeo.com/302834622/e6f41d3002


St. Maarten actie 2018!

29-10-2018

Ook dit jaar zullen de kinderen van groep 5 t/m 8 van de St. Nicolaasschool eerst voor een ander zorgen voordat ze voor zichzelf St. Maarten gaan lopen. Zij gaan op donderdag 8 november langs de deuren van 14.30 tot 15.30 uur om bonnen te verkopen. De opbrengst komt ten goede aan de afdeling kind & jeugd van het Westfriesgasthuis in Hoorn.

Op de afdeling kind & jeugd van het Westfriesgasthuis komen jaarlijks ongeveer 2.500 kinderen die voor korte of langere tijd in het ziekenhuis worden behandeld. De leeftijd van de patientjes varieert van enkele uren tot 18 jaar. De patiëntenkamers op de afdeling bieden veel rust en privacy voor het kind en de ouders. Maar de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de wachtkamer en speelkamer, kan veel gezelliger. Daarom wil de afdeling gaan verbouwen, zodat er een huiselijke sfeer ontstaat waar het kind zich op z’n gemak voelt. En waar het ook voor ouders prettig vertoeven is.

Aan zo’n verbouwing zijn kosten verbonden. De kinderen van de St. Nicolaasschool willen door lootjes (á 0,50 cent) te verkopen op donderdag 8 november deze afdeling financieel steunen.

En natuurlijk komen de kinderen ’s avonds op 11 november langs voor zichzelf!!

Wij danken u namens de medewerkers van afdeling kind & jeugd van het Westfriesgasthuis voor uw bijdrage en wensen u een gezellige St. Maarten.

Leerkrachten St. Nicolaasschool


Herfstvakantie!

20-10-2018

Vrijdag 19 okt. 2018 was de afsluiting van de Kinderboekenweek. Wat was het een mooie expositie geworden! Op de gang en in de klassen konden ouders en kinderen elkaars werken bekijken die met het thema van de kinderboekenweek te maken hadden, namelijk: Vriendschap! We waren erg blij met de grote opkomst voor onze tentoonstelling.

Allemaal een fijne herfstvakantie!! We zien jullie graag allemaal volgende week weer.


Start Kinderboekenweek

03-10-2018

Samen lossen ze alle problemen op. Dat gaat niet altijd vlekkeloos. Vaak denk je: “oh jee, dat gaat niet goed!” Of: “Wat doen ze nou, dat kan helemaal niet.”

Maar Buurman en Buurman gaan onverstoorbaar door totdat het is opgelost. Zij geven niet op. Als het niet linksom lukt, dan gaan ze het rechtsom proberen. Fijn dat deze dikke vrienden onze boekenweek geopend hebben!

Want de kwaliteiten van Buurman en Buurman willen we als St. Nicolaasschool graag voorleven en doorgeven aan de kinderenvriendschap, elkaar helpen, elkaars “fouten” accepteren, samen doorgaan totdat het gelukt is en blijven geloven in de goede afloop.

En natuurlijk hopen we dat iedereen veel plezier heeft van de leuke boeken die zij hebben uitgedeeld.

Nieuws

  • Worden wat je wil!

    De kinderboekenweek is weer spetterend van start gegaan! Dit jaar ...  Lees verder »

Agenda

Contact

Sint Nicolaasschool
Ganker 1
1688CR Nibbixwoud

T: 0229-571627

Alle contact gegevens »

Contact

Ganker 1
1688 CR Nibbixwoud

0229-571627
directie.nicolaas@skowf.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam