Welkom op de site van de Sint Wulfram

De Sint Wulfram is een dorpsschool in het hart van Hoogwoud.

Wij werken vanuit de visie van het Ontwikkelingsgericht Onderwijs en willen een levensechte leerplek bieden aan kinderen.

Wij staan voor:

  • spelend en onderzoekend leren in de echte wereld
  • hart, oog en oor voor iedereen
  • van en met elkaar leren

Wij ontwikkelen ons op de volgende punten:

  • de leerkracht als coach
  • kinderen zijn eigenaar van hun leerproces

Op deze site vindt u informatie over onze schoolontwikkeling, maar ook praktische informatie.

Is dit uw eerste kennismaking met de Sint Wulfram? U bent van harte welkom om onze school te bezoeken! Een afspraak maken kan altijd door te bellen (0226-355843) of te mailen.

 

Nieuws

Wordt uw kind volgend schooljaar 4 jaar?

Dan nodigen wij u van harte uit om kennis te maken met onze school. ...  Lees verder

Agenda

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in en stuur dit naar het volgende e-mail adres: directie.wulfram@skowf.nl.
Alvast bedankt, u ontvangt hierna een bevestiging!Aanmelden

Organisatie

Vanaf het schooljaar 2017-2018 zijn wij overgestapt op het vijf-gelijken dagen model. Dit betekent dat wij alle schooldagen van   8:30 – 14:00 uur onderwijs aanbieden. Dit besluit is genomen na een enquête onder de ouders en veel informatie van derden over de mogelijkheden wat betreft het continurooster of vijf-gelijken dagen rooster.

Lees verder

Missie en Visie

De Sint Wulfram laat zich in haar onderwijs inspireren door het Ontwikkelingsgericht Onderwijs. In deze socioculturele theorie is leren niet het opslaan van kennis en vaardigheden, maar het steeds beter kunnen meedoen in sociale praktijken in de samenleving nu en in de toekomst.

Lees verder

OntwikkelingsGericht Onderwijs

De St. Wulfram werkt met de onderwijsvisie Ontwikkelingsgericht Onderwijs (OGO). Binnen een thema ontdekken kinderen verschillende elementen van de samenleving en onderzoeken samen met de leerkracht de betekenis en de werking hiervan. Kinderen worden uitgedaagd om hun eigen kwaliteiten te ontdekken en in te zetten. Binnen het thema wordt de verbinding gezocht tussen de verschillende vakken.

Lees verder

Contact

 

Sint Wulfram
Burgemeester Heijmansstraat 4
1718 AN Hoogwoud

0226-355843

directie.wulfram@skowf.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam