Actueel

Op deze pagina plaatsen we verslagen van algemene activiteiten op school (de meest-recente bovenaan). Groepsactiviteiten staan onder het kopje groepje bij de betreffende groep. Fotomappen plaatsen we in het kader van ons Beleid beeldmateriaal op de fotopagina. We plaatsen wel bij een artikel enkele foto’s voor een algemene indruk.

6 april: Paasviering

Donderdag 6 april hielden we een Paasviering met de hele school. Met teksten, activiteiten en zang stonden we stil bij het lijden van Jezus en het nieuwe begin daarmee. Een waardevolle, sfeervolle viering.

5 april: Herdenkingsbijeenkomst slachtoffers WOII groep 7-8

In april / mei wordt in groep 7-8 aandacht besteed aan de Tweede Wereldoorlog en de Dodenherdenking. Jaarlijks organiseert de gemeente Opmeer een bijeenkomst in ’t Kerkhuys voor de groepen 7 en 8 van de Opmeerse basisscholen. Daar wordt aandacht besteed en een gezicht gegeven aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. PieterPaul Koning, kleinzoon van een oorlogsslachtoffer, vertelt ook over zijn tijd als Dutchbat in Srebrenica. Voor de kinderen wordt zo duidelijk dat oorlog niet over is en dichtbij blijft. Burgemeester Van den Hengel neemt de kinderen mee naar het monument aan de hertog Willemweg waar de namen van de slachtoffers hardop wordt voorgelezen.

3 april: Hazenpad

Een topper van ’t Ruimteschip: het Hazenpad. Kinderen uit de bovenbouw begeleiden groepjes kinderen uit onder- en middenbouw en leiden spelletjes rond het thema ‘Pasen’. Een geweldige sfeer, goed voor de onderlinge band en het samenzijn van de kinderen.

17 februari: Carnaval op school

Vrijdag 17 februari werd Carnaval gevierd op school. Carnavalsvereniging De Deurdarsers bezocht de school met een groot gevolg (waaronder -incognito als lid van de Raad van Elf- burgemeester Van den Hengel). Zowel Puck als Seth uit groep 8 werden geïnstalleerd als Jeugdadjudant.

10 januari: Toost op het nieuwe jaar

Met een heerlijk kopje warme chocolademelk werd een toost op het nieuwe jaar uitgebracht.

21 december: Kerstviering

Twee primeurs dit jaar bij de kerstviering. De inloop werd opgeluisterd met muziek door het leerkrachtenorkest en tijdens de kerstmusical ‘De laatste boom’ moest meester Ton het toneel op als boom omdat een van de meespelende leerlingen ziek naar huis was gegaan.

5 december: Sinterklaas op school

Het Sinterklaasverhaal 2022 kreeg een prachtig slot met het voltrekken van het huwelijk tussen Piet Michaela en Piet Micha. Het werd een prachtige Sinterklaasdag op ’t Ruimteschip.

5 oktober: Dag van de Leraar

Onderwijs is onze passie. De glinsterende ogen van de kinderen en de mooie gesprekken met de ouders zijn waar we het voor doen.
De waardering in de vorm van een gezond ontbijt vanuit het schoolbestuur en iets lekkers voor bij de koffie vanuit de Ouderraad namens de ouders hebben we echter niet minder gewaardeerd. Het versterkt ons gevoel dat we goed bezig zijn en dat we op deze weg verder gaan.

12 september: Start schoolproject ‘Dieren om ons heen’ (Werelddieren)

Maandag zijn we gestart met het project ‘Dieren om ons heen’. Voor de kleuters startte het project met een opening door de leerkrachten i.s.m. de kleuterleerkrachten van de Bonifatiusschool.

6 september: Uitzwaaien groep 7-8 naar Texelkamp

Dinsdagochtend hebben we groep 7-8 uitgezwaaid. Ze gingen naar Texel voor het Texelkamp. Vier dagen werken aan het Earthkeepersprogramma, lekker keten met elkaar en vooral: elkaar leren kennen. Op het plein zong de groep eerst het kamplied, voordat ze in auto’s met ouders naar Den Helder werden gebracht. Vandaar fietsten de kinderen de boot op en vervolgens naar het kamphuis in Den Burg.

1 september: Start schooljaar

Donderdag 1 september hielden we een startviering. Alle groepen lieten iets zien of horen: wat ze al hadden geleerd, wat hun verwachtingen waren voor dit schooljaar. Belangrijk: samen vieren dat we zijn gestart, samen weer wennen aan het samen-zijn, samen ervaren hoe mooi het is om met elkaar te delen. Veel (groot-)ouders waren aanwezig om met ons mee te vieren.

Nieuws

  • Ruimtepost en Nieuwsbrief Samen naar Samenwerking

    Lees hier de actuele Ruimtepost, onze (twee-)wekelijkse nieuwsbrief: ...  Lees verder »

Aanmelden op 't Ruimteschip

Ouders die een kind willen aanmelden kunnen altijd een afspraak maken voor een rondleiding en/of gesprek. Na het gesprek ontvangt u een aanmeldingsformulier.
Wilt u meteen een aanmeldingsformulier, klik dan HIER.

Na ontvangst van het aanmeldingsformulier wordt besloten over plaatsing van de leerling op ’t Ruimteschip of gaan we in overleg met de ouders op zoek naar een geschikte school.

Bij de aanmelding heeft de administratie een kopie nodig van een document waar het burgerservicenummer van de leerling op staat.

»

Contact


RK Basisschool ’t Ruimteschip

 

Bezoekadres:
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

 

Postadres:
Postbus 28
1715 ZG Spanbroek

 

T: 0226 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

Alle contact gegevens »

R.K. basisschool ’t Ruimteschip

Contact

Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

T: 0226 – 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam