Kinderen gelukkig laten groeien

Een school is meer dan een leerplek; het is een minisamenleving waarin we lachen, troosten, elkaar helpen en groeien. In ’t Ruimteschip voelen kinderen zich gezien en gehoord.

Gelukkig

De minisamenleving die ’t Ruimteschip is, is ook letterlijk klein. We hebben circa 74 leerlingen verdeeld over vier (combinatie)groepen. Daardoor leer je iedereen ook echt kennen. Wees niet verbaasd, als leerlingen, ouders en leerkrachten elkaar ’s ochtends groeten, vaak bij naam. Die sfeer van vertrouwen draagt bij aan het welbevinden en geluk van kinderen.

Laten

Wij leren niet alleen de kinderen kennen, we vertrouwen erop dat zij ook zichzelf leren kennen. Wat zijn hun talenten en behoeften? Wat hebben zij nodig? Dat is hun eigen, mooie ontdekkingstocht. Op ’t Ruimteschip zitten kinderen zelf aan het stuur. In een rijke leeromgeving bepalen zij het tempo en de route van hun ontwikkeling. Wij helpen ze op weg en sturen zo nodig een beetje bij.

Groeien

Elke vorm van groei is persoonlijk, zeker op ’t Ruimteschip. Maar het moet wel aansluiten op wat de maatschappij van ons vraagt, nu en in de toekomst. Onze missie is: ‘Voor de samenleving van morgen en de leerlingen van nu geven wij STERK onderwijs’. Daarmee bedoelen we dat we ons sterk maken voor een aantal basisprincipes, waarmee kinderen kunnen uitgroeien tot zelfbewuste en verantwoordelijke burgers. Deze basisprincipes zijn:

  • LEERSTERK: We hebben de basis op orde. Lezen, rekenen, taal, spelling, Engels, kunstzinnige oriëntatie, wereldoriëntatie.
  • SAMENSTERK: We leren kinderen om niet alleen samen te leren, maar ook samen te leven.
  • GROEISTERK: We maken gebruik van nieuwe inzichten in het onderwijs
  • LEEFSTERK: We stimuleren een gezonde levensstijl.

Uitzicht op een nieuw gebouw

Groeien doen we ook als school. Als het goed is betrekken we op 1 augustus 2025 een splinternieuw kindcentrum. Daarbij sluit ook een andere school van SKO West-Friesland aan, de Bonifatiusschool uit Spanbroek.

We zien het als ideale kans om ons onderwijs nog sterker te maken, maar met behoud van de identiteit die we in de loop van de tijd hebben opgebouwd: gezellig, geborgen, persoonlijk en stimulerend.. Nu al wisselen beide scholen kennis en ervaringen uit en hebben we onze onderwijsaanpak op elkaar afgestemd. Samen zijn we op weg naar een uitnodigend maatschappelijk hart van ons dorpen, Spanbroek en Opmeer.

Onze kernwaarden zijn:

  • Vertrouwen
  • Betrokkenheid
  • Samenwerking

Contactformulier

Heeft u vraag? Of wilt u een rondleiding krijgen. Neem gerust contact met ons op.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.