Samen Iets Anders

Vanaf de zomervakantie 2015 is ’t Ruimteschip uitvalbasis voor leer- en werkbedrijf SamenIetsAnders.

SamenIetsAnders  is een plek om ervaring, kennis en kunde op te doen, speciaal voor leerlingen van het Praktijkonderwijs, mensen met een arbeidsbeperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Doelstelling is hen naar werk, werkgerichte dagbesteding of scholing te begeleiden.

Daar gaat een traject aan vooraf. Medewerkers leren in de tijd dat ze bij SamenIetsAnders werkzaam zijn waar hun mogelijkheden liggen. Onder leiding van coach Cindy Hogestein worden de medewerkers geholpen om hun talenten, vaardigheden, ambities en affiniteiten te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Voor ’t Ruimteschip zijn de medewerkers inzetbaar op de school zelf, als conciërge, tuinman of onderwijsassistent. Ze kunnen ook helpen bij de voorbereiding van een activiteit of doen klusjes die zich op dat moment voordoen.

Zo hebben leerkrachten een paar extra helpende handen tot hun beschikking en medewerkers doen ervaring, kennis en kunde op.

Want daar gaat het om bij SamenIetsAnders: uitvinden waar je goed in bent, waar je talenten liggen en daar vervolgens mee aan de slag gaan.

SamenIetsAnders huurt vier dagen lokaal 5. Dit gebeurt op maandag, dinsdag, onderdag en vrijdag.

Vanuit het lokaal zijn dagelijks ongeveer 7-10 medewerkers aanwezig die met de coach aan de slag gaan op de school zelf, of in de omgeving voor de buurt of voor plaatselijk welzijnswerk.
Ook zijn de medewerkers creatief bezig: op de locatie worden mooie en verrassende producten gemaakt die worden verkocht. Denk hierbij aan speciale kaarten, kraamcadeautjes of speciale verjaardagpresentjes.

Klik HIER voor de website van Samen Iets Anders.

Nieuws

  • Ruimtepost en Nieuwsbrief Samen naar Samenwerking

    Lees hier de actuele Ruimtepost, onze (twee-)wekelijkse nieuwsbrief: ...  Lees verder »

Aanmelden op 't Ruimteschip

Ouders die een kind willen aanmelden kunnen altijd een afspraak maken voor een rondleiding en/of gesprek. Na het gesprek ontvangt u een aanmeldingsformulier.
Wilt u meteen een aanmeldingsformulier, klik dan HIER.

Na ontvangst van het aanmeldingsformulier wordt besloten over plaatsing van de leerling op ’t Ruimteschip of gaan we in overleg met de ouders op zoek naar een geschikte school.

Bij de aanmelding heeft de administratie een kopie nodig van een document waar het burgerservicenummer van de leerling op staat.

»

Contact


RK Basisschool ’t Ruimteschip

 

Bezoekadres:
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

 

Postadres:
Postbus 28
1715 ZG Spanbroek

 

T: 0226 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

Alle contact gegevens »

R.K. basisschool ’t Ruimteschip

Contact

Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

T: 0226 – 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam