RKBS De Ark

Welkom op de website van de R.K. Basisschool de Ark.

De Ark is een kleine, goed georganiseerde dorpsschool in het hartje van Hensbroek.

Ouders, kinderen en leerkrachten zijn zeer betrokken bij onze school en samen zorgen wij voor een prettige en veilige werksfeer, een effectieve leeromgeving en geven wij kinderen de ruimte om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

Onze visie hebben wij samengevat met de woorden:
Grip op eigen groei: Kinderen en leerkrachten werken aan hun ontwikkeling en voelen zich daar zoveel mogelijk verantwoordelijk voor. 

Onze kernwaarden zijn: Aandacht, Respect en Kwaliteit

 

 

Nieuws

Agenda

Jaarplanning 2023-2024

Hieronder kunt u de jaarplanning van het nieuwe schooljaar bekijken. Lees verder

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Vul dan het volgende formulier in en wij nemen contact met u op.Aanmelden

Ark nieuws

Ark-nieuws is de nieuwsbrief van onze school. Iedere 2 weken komt deze nieuwsbrief uit. Als u de nieuwsbrief kwijt bent of u wilt hem nog eens raadplegen, dan vindt u hieronder de eerdere edities  terug.

Lees verder

Schoolgids

De schoolgids is gemaakt voor ouders die een keuze gaan maken voor de school van hun kind. En voor ouders die al één of meerdere kinderen bij ons op school hebben. De gids is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Door op onderstaande link te klikken kunt u de desbetreffende informatie lezen. Mocht u na het lezen van de schoolgids nog vragen of opmerkingen hebben dan horen wij dat graag.

Lees verder

SKO West-Friesland

De Stichting Katholiek Onderwijs West-Friesland is het schoolbestuur voor 23 basisscholen in West-Friesland, in 2014 ontstaan uit een fusie tussen SKO De Dijken en SKO De Gouw. Dagelijks zetten ongeveer 470 medewerkers zich in voor ruim 4700 leerlingen op onze scholen in de gemeenten Enkhuizen, Medemblik, Opmeer en Koggenland.

Lees verder

De geschiedenis van De Ark

Onze school is opgericht in 1968. Voor die tijd bezochten de leerlingen de scholen in de omliggende plaatsen. Het gebouw waarin de school toen gehuisvest was, was semi-permanent. In 1980 konden we het huidige gebouw betrekken. Een mooi bijkomend voordeel was dat de school een heel royale speelplaats kreeg. Aanvankelijk stond er naast De Ark ook de openbare school De Reuring. Na het samengaan van de kleuterschool en de lagere school in 1985 zijn we gestart als basisschool. De groepen van de toenmalige kleuterschool “De Springplank” zijn in ons gebouw gehuisvest. In 1987 werd dit alles gerealiseerd. Toen is er ook een speellokaal aan de achterkant van de school gebouwd. De Reuring werd in door een te klein aantal leerlingen in 1993 opgeheven. Dit gedeelte van het gebouw wordt nu ingezet als peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Vanwege onderwijskundige vernieuwingen is het gebouw in 2005 aangepast. Er zijn nu 5 lokalen in gebruik. Daarnaast is een (kleiner) extra lokaal gerealiseerd om een zesde groep in op te vangen.  Daarnaast beschikt de school over een ruime middenruimte, een kantoor voor directie en interne begeleiding en een bibliotheek. Er is in het hele gebouw wifi.

RK Basisschool de Ark

Contact

Burgemeesterkooimanweg 1
1711 KK Hensbroek
T: 0226-452072
E: directie.deark@skowestfriesland.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam