groep 7A, 7B

Welkom in groep 7.

Groep 7 is een belangrijk, maar vooral een superleuk jaar. Het zijn de laatste jaren van de basisschool. Wij bereiden de kinderen op verschillende manieren voor op het voortgezet onderwijs:

Omgaan met elkaar

Met plezier naar school gaan en een goede sfeer zijn belangrijk. Iedereen heeft respect voor elkaar en ieder mag zijn zoals hij is. Om dit met elkaar te bespreken en te onderhouden gebruiken wij de methode vreedzame school

Daarnaast spelen wij in op de actualiteit. Social media, pesten, bij een groep willen horen en omgaan met verschillen. Het zijn allemaal items die (kunnen) gaan spelen en dit behandelen wij in de klas. 

Zelfstandigheid / zelfredzaamheid 

Straks op de middelbare zul je zelf hulp moeten vragen en je spullen op orde moeten hebben. Eigen verantwoordelijkheid nemen en daarbij ook je eigen sterktes en uitdagingen kennen. Dit proberen wij te stimuleren door nauw contact met de leerlingen. Wij verwachten dat leerlingen zelf bij ons om hulp vragen in plaats van dit via ouders achteraf te horen. 

Plannen

Om leerlingen te begeleiden in het plannen en organiseren van taken organiseren wij verschillende dingen. Iedere leerling heeft een agenda waarin toetsen en leerwerk gepland kunnen worden. Daarbij krijgen de leerlingen wekelijks huiswerk wat iedere dinsdag weer terug op school moet zijn. Zorg dragen voor materiaal en rekening houden met nevenactiviteiten. Ook hebben de leerlingen op school een weektaak. Een vijftal taken die zij op vrijdag af moeten hebben en dus zelf zorg voor dragen. Hier krijgen zij dagelijks minimaal 20 minuten voor. 

Kamp

Het leukste uitje van het jaar is natuurlijk kamp. Lekker drie dagen met de klassen erop uit. We gaan altijd naar Texel en gaan daar veel fietsen en leuke activiteiten doen. Wij gaan nog niet verklappen welke activiteiten. Ook heb je natuurlijk tijd voor jezelf om lekker met vrienden te voetballen of een ander spel te doen. 

Musical

Dan komen we nog bij het instuderen van de musical. Ook dit is een leuke en spannende tijd. Welke rol mag je spelen en we moeten natuurlijk ook veel oefenen. Er wordt ook iets gevraagd van jou, je moet namelijk goed je tekst leren. Iedereen komt voor in de musical dat is wel net zo leuk. Ook dit doen wij met beide groepen samen. Een leuke uitdaging! 

Voortgezet onderwijs 

In groep 8 zijn we veel bezig met het voorbereiden op het voortgezet onderwijs. Werkhouding, zelfstandig worden en zelf verantwoordelijk worden voor je werk zijn hier belangrijke onderdelen van. Ook gaan we veel scholen bezoeken, zodat je een goede keuze kan maken welke school bij je past. De NIO, de CITO’s, je werkhouding, doorzettingsvermogen en alle toetsuitslagen van de afgelopen jaren helpen ons om een goed advies te kunnen geven. Daarnaast hebben wij de eindtoets (IEP) om dit dossier compleet te maken en te zorgen dat iedereen zijn basisschooltijd goed kan afsluiten.

Leerkracht

groep 7A
Danielle Rosa Bian (ma. di. do. vrij.)
danielle.rosabian@skowf.nl 

Annegré Harlaar (wo.)
annegre.harlaar@skowf.nl

groep 7B
Amanda Smit (ma. di. wo.) 
amanda.smit@skowf.nl

Tom Kramer (do. vrij.)
tom.kramer@skowf.nl

Contact

Jozefschool
Zandbergen 2
1671 MA Medemblik

T: 0227 542146

Alle contact gegevens »

Agenda

Contact

Zandbergen 2
1671 MA Medemblik

T: 0227542146
E: directie.jozefmedemblik@skowestfriesland.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam