Talentontwikkeling

Wist u dat muziek kanalen in de hersenen traint die een belangrijke rol spelen bij leren lezen?

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen de kans krijgen om hun eigen talenten te gaan ontdekken. De omgeving, dus ook de leerkracht, heeft een grote invloed op deze ontwikkeling.

Wij stimuleren onze leerlingen tot de ontdekking van talenten met behulp van WorkshopWoensdag. Gedurende het schooljaar  krijgen de leerlingen in blokken van 3 lessen een workshop binnen het vakgebied cultuuronderwijs aangeboden. Zo  wordt er bijvoorbeeld tekenen, drama, djembé, textiele werkvormen en dans aangeboden. Ook komen multimedia en film aan bod. Kinderen gaan bijvoorbeeld zelf stopmotionfimpjes maken. De leerkrachten zetten hierbij hun eigen expertise in en zullen in verschillende groepen hun workshops gaan geven tijdens de WorkshopWoensdag.

Daarnaast biedt onze vakdocent muziek muzieklessen aan gericht op het gebruik van instrumenten. We vinden het niet alleen belangrijk dat leerlingen passie en talent binnen muziekonderwijs ontdekken, maar het verbetert ook diverse cognitieve functies, zoals het kortetermijngeheugen, vaardigheden rondom het redeneren, plannen en het jezelf kunnen afremmen. Ook zorgt muziekonderwijs dat een een specifiek hersengebied geactiveerd wordt dat beter lezen, een hogere veerkracht en toenemende creativiteit bevordert.

Nieuws

Agenda

Contact

Jozefschool
Zandbergen 2
1671 MA Medemblik

T: 0227 542146

Alle contact gegevens »

Contact

Zandbergen 2
1671 MA Medemblik

T: 0227542146
E: directie.jozefmedemblik@skowestfriesland.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam