groep 1/2 A, B, C

Organisatie 

Schooljaar 2021/2022 zijn er drie kleutergroepen:

groep 1/2A Brenda de Wit

groep 1/2B Caroline Op den Kelder-Arkesteijn en Petra Konijn

groep 1/2C Moniek Droog-Zijlstra en Suzanne Repkes 

Onderwijsassistentes: Jaleesa Uijtdragers en Chantal Takken-Tijssenraad

 

Thematisch werken 

Wij zijn trots op de manier waarop we werken met thema’s. We pakken het groots aan en nemen er de tijd voor. Ook verwerken we de doelen in thema-gerelateerde activiteiten zodat we goed aansluiten bij de belevingswereld van de kleuters. De thema’s worden in alle kleutergroepen tegelijkertijd aangeboden en gezamenlijk gestart met bijvoorbeeld een toneelstukje. De thema’s worden gezamenlijk, passend afgesloten soms met bijvoorbeeld een tentoonstelling of een modeshow. 

 

Een schooldag 

’s Morgens begint de dag met de inloop, alle kinderen gaan dan aan het werk. De kinderen zijn verdeeld over vijf kleurgroepjes en zien zo waar ze aan het werk mogen gaan. Tijdens de kringmomenten gaan we werken aan de taalontwikkeling door bijvoorbeeld voor te lezen, te zingen, te vertellen of taalspelletjes te doen. We doen ook veel leuke rekenspelletjes waardoor de kinderen goed leren tellen en omgaan met hoeveelheden. Als we gaan spelen en werken mogen de kinderen met hun fotokaartje zelf een activiteit uitkiezen bij het kiesbord. Soms heeft de juf al gekozen en ligt er een opdracht klaar. Het bewegingsonderwijs vindt buiten plaats of in de gymzaal in de school. Tussendoor is er tijd om even te eten en te drinken.   

Informatie 

Alle informatie van school wordt verstrekt via de Parro-app die u op de computer of telefoon kunt downloaden. Van de leerkracht krijgt u ook foto’s en filmpjes en kunt u zien waar er in de groep over gewerkt wordt. Elke vier weken ontvangen ouders via Parro de nieuwsbrief van de school. Andere zaken, zoals het vragen van hulp bij activiteiten of het uitnodigen voor gesprekken wordt ook via deze app gedaan. 

Gemiddeld vinden er twee tot drie gesprekken per schooljaar plaats, daarin vertellen wij u hoe het kind zich op school gedraagt en hoe het kind zich ontwikkelt, wat uw kind al goed onder de knie heeft en waar we verder mee gaan oefenen.

 

Leerkracht

Groep 1/2 A
Brenda de Wit (ma. t/m vrij.)
brenda.dewit@skowf.nl

Groep 1/2 B
Petra Konijn (ma.)
petra.konijn@skowf.nl

Caroline Op de Kelder (di. t/m vrij.)
caroline.arkesteijn@skowf.nl

Groep 1/2 C
Suzanne Repkes (ma. en di.)
suzanne.repkes@skowf.nl

Moniek Droog (woe. t/m vrij.)
moniek.droog@skowf.nl

onderwijsassistent Jaleesa Uijtdragers (ma t/m don.)
 jaleesa.uijtdragers@skowf.nl

onderwijsassistent Chantal Takken-Tijssenraad (ma t/m vrij.)
chantal.takkentijssenraad@skowf.nl

Contact

Jozefschool
Zandbergen 2
1671 MA Medemblik

T: 0227 542146

Alle contact gegevens »

Agenda

Contact

Zandbergen 2
1671 MA Medemblik

T: 0227542146
E: directie.jozefmedemblik@skowestfriesland.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam