groep 6 A, B

Dit schooljaar hebben we twee groepen 6:

Groep 6A – Wendy Rob en Charlotte de Wit
Groep 6B – Evelien Klaver en Jesse Karels

Groep 6 is de groep waarin de kinderen kennismaken met topografie. We leren de belangrijkste plaatsen, wateren, provincies en gebieden van Nederland. We oefenen dit op school en kinderen krijgen ook de gelegenheid om thuis extra te oefenen. 

Op de Jozefschool nemen wij bij leerlingen uit groep 6 ook de NSCCT af. Dit staat voor Niet Schoolse Cognitieve Capaciteiten Test. Deze test toetst het leervermogen van de leerlingen, zo kunnen wij bekijken of uw kind zich optimaal ontwikkelt. Door de testgegevens naast onze observaties in de klas en de citoresultaten te leggen krijgen we nog beter zicht op wat uw kind aankan. Zo kunnen wij ons lesaanbod nog beter op maat afstemmen voor uw kind. De test wordt klassikaal afgenomen door een extern persoon en duurt ongeveer een uur. 

 

Praktische zaken: 

Lezen We lezen twee keer per dag. ’s Morgens bij binnenkomst lezen de leerlingen altijd in hun biebboek. ‘s Middags mogen er ook andere soorten boeken gekozen worden. We vinden het belangrijk dat kinderen plezier beleven aan het lezen en dat zij ook kennismaken met andere genres.   

Gym Op donderdag krijgen de groepen 6/7A en 6/7B gymles van juf Phen onze vakdocent gym. De kinderen hebben hiervoor goed passende gympen en gymkleding nodig. 

Boekbespreking en spreekbeurt Elke leerling doet een boekbespreking en een spreekbeurt. We bespreken dit vooraf met de kinderen en maken hier een tijdsplan voor. 

 

Leerkracht

groep 6A
Wendy Rob-Van Breukelen (ma. di. woe.)
wendy.rob-vanbreukelen.nl

Charlotte de wit (woe. do. vrij.)
charlotte.dewit@skowf.nl

groep 6B
Evelien Klaver (ma. di.)
evelien.klaver@skowf.nl  

Jesse Karels (do. vrij.)
jesse.karels@skowf.nl

 

Contact

Jozefschool
Zandbergen 2
1671 MA Medemblik

T: 0227 542146

Alle contact gegevens »

Agenda

Contact

Zandbergen 2
1671 MA Medemblik

T: 0227542146
E: directie.jozefmedemblik@skowestfriesland.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam