Welkom op de website van RKBS Gerardus Majella

niet op de foto: meester Richard (conciërge), juf Sanne en juf Moniek 

 

Nieuws

geslaagde opening schoolthema

Dinsdag 27 februari stond er zomaar en dokterspraktijk in de hal van ...  Lees verder

Agenda

Agenda

Voor de agenda verwijzen wij u graag naar het tabblad ...  Lees verder

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Vul dan het volgende formulier in en wij nemen contact met u op.Aanmelden

Informatiekalender

Hier vindt u alle de kalender voor dit schooljaar. Let op! Door het jaar heen kunnen activiteiten worden aangepast of worden toegevoegd. Via de Parro houden wij een actuele agenda bij.

Lees verder

Schoolgids

Er gebeurt veel op onze school en u en uw kind hebben daar dagelijks mee te maken. In de schoolgids leest u er alles over.

Lees verder

SKO West-Friesland


De Stichting Katholiek Onderwijs West-Friesland is het schoolbestuur voor 22…

Lees verder

Een stukje historie...

RKBS Gerardus Majella staat in Onderdijk, in de gemeente Medemblik. Onderdijk is een dorp met zo’n 1600 inwoners, gelegen tussen Wervershoof en Medemblik. Er zijn geen andere basisscholen in Onderdijk.

De mogelijkheid om onderwijs te volgen in het dorp gaat al ver terug in de tijd. Al in 1672 had Onderdijk een school. Na openbaar onderwijs, dat in 1868 startte, werd de school in 1920 een R.K. basisschool.

Sinds 2004 is de school gehuisvest in een nieuw en eigentijds gebouw direct achter de dijk aan het IJsselmeer. In het gebouw komt duidelijk de schoolvisie naar voren. Centraal punt van de school is de grote hal, die ruimte biedt aan vele werkplekken en geschikt is voor gemeenschappelijke activiteiten. Daar omheen liggen de groepslokalen, met een grote openheid richting de hal.

Om de school heen ligt een riante speelplaats met o.a. een tafeltennistafel en voetbaldoeltjes. Met de directe buren, het Dorpshuis in Onderdijk en voetbalvereniging Strandvogels is een goede samenwerking.

      Sportlaan 12, 1693 CZ, Onderdijk
      Postbus 102, 1693 ZJ, Onderdijk
      0228-582338
      directie.gerardusmajella@skowestfriesland.nl
       https://twitter.com/GMajellaRKBS

 

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam