HyperdeBieb-club

Onze school is een samenwerkingsverband aangegaan met de Westfriese bibliotheken: de Bibliotheek op school, vertaald in o.a. de Biebclub in school. De Bibliotheek op school is een landelijke educatieve aanpak voor het basisonderwijs, waarin bibliotheken en scholen structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid van kinderen. School en bibliotheek zetten zich op deze manier samen in voor meer leesplezier bij kinderen. De kinderen leren op een mediawijze manier informatie zoeken en vinden.
SchoolWise, het digitaal portaal van de Bibliotheek op school ondersteunt leerlingen en docenten hierbij:

 • Kinderen kunnen bijvoorbeeld zoeken in diverse jeugddatabanken naar betrouwbare informatie
 • Via SchoolWise kunnen zij zeer makkelijk zoeken naar leuke leesboeken
 • Kinderen kunnen een leeslog bijhouden en met een persoonlijke inlogcode kunt u samen met uw kind kijken naar wat hij leest of gelezen heeft
 • Leerkrachten kunnen via een aparte ingang het leesgedrag van hun leerlingen volgen
 • Met SchoolWise maken kinderen binnen een beschermde omgeving kennis met allerlei functionaliteiten die ook binnen de sociale media gebruikt worden
 • Via schoolWise kunnen materialen gezocht worden in de collectie van de schoolbibliotheek en in die van de Westfriese bibliotheken

Met de introductie van de Bibliotheek op school worden de kinderen die geen lid zijn van de Westfriese Bibliotheken opgenomen in het bibliotheeksysteem. Dit heeft voor u als ouder/verzorger geen consequenties.

Daarnaast kunt u besluiten uw zoon/dochter in te schrijven in de bibliotheek; dat kan  alleen via de website van de bibliotheek: http://catalogus.westfriesebibliotheken.nl/cgi-bin/bx.pl?vestnr=6211;var=portal;event=inslener1
Uw kind kan vanaf dan boeken lenen in alle vestigingen van de Westfriese Bibliotheken. Voor een overzicht van de vestigingen verwijzen wij naar www.westfriesebibliotheken.nl.
Ieder kind krijgt van de leerkracht een eigen wachtwoord om in te kunnen loggen op de site van de bibliotheek op school. Voor een voorbeeld zie:
http://schoolwise-demo.bicat.com/cgi-bin/bx.pl?vestnr=8703;var=dbos. Ook thuis kunnen zij werken aan hun leeslog door in te loggen via:
http://www.westfriesebibliotheken.nl/jeugd-en-jongeren/6-12/bibliotheek-op-school.html
Kinderen kunnen gratis materialen reserveren, die vervolgens, na ontvangst van een email, opgehaald mogen worden in de gekozen bibliotheekvestiging.

Nieuws

 • geslaagde opening schoolthema

  Dinsdag 27 februari stond er zomaar en dokterspraktijk in de hal van ...  Lees verder »

 • opening boekenweek

  Bij mij thuis… het thema van de kinderenboekenweek. We openden ...  Lees verder »

 • Nieuw schoolplein op de Gerardus Majella

  Basisschool Gerardus Majella heeft na de meivakantie het nieuwe ...  Lees verder »

      Sportlaan 12, 1693 CZ, Onderdijk
      Postbus 102, 1693 ZJ, Onderdijk
      0228-582338
      directie.gerardusmajella@skowestfriesland.nl
       https://twitter.com/GMajellaRKBS

 

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam