Basisschool Gerardus Majella heeft na de meivakantie het nieuwe schoolplein opgeleverd gekregen. Op maandag 16 mei werd deze officieel geopend. Met uitdagende klim- en klautertoestellen, een speelhuisje met glijbanen, een schommelcombinatie en een beweegparcour is het een plek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en bewegen. Daarnaast is er ook een buitenkring gerealiseerd zodat er ook ruimte is om in de buitenlucht les te geven. 

Een jaar geleden begon het proces van het nieuwe schoolplein. Als school wilde wij een omgeving creëren waarbij kinderen elkaar ontmoeten, ontspannen en bewegen centraal staat en waar veel soorten spel mogelijk is. Een goed ingericht schoolplein zorgt ook voor een beter sociaal klimaat zowel in, als buiten school. De kinderen mochten per klas vooraf allemaal wensen aangeven wat zij graag zouden willen zien op een nieuw schoolplein. Hiermee gingen we aan de slag. Na verschillende projectplannen van verschillende leveranciers te hebben bekeken was het nu weer de beurt aan de kinderen. Wat spreekt jullie aan en wat niet? Wat zou je anders willen? Na een kritisch overleg waarin goede argumenten door de kinderen werden aangedragen werd er gekozen voor het huidige resultaat. 

Voor de financiële kant zijn we aan vele kanten ondersteund. De kinderen hebben zelf actief geld verzameld door de Jantje Beton actie. Daarmee is 1200 euro voor de school opgehaald. Maar er was zeker meer nodig. Door donaties van ouders, een donatie van de gemeenschapsveiling, maar ook door sponsoring van verschillende bedrijven. Zo hebben we een bijvoorbeeld een bijdrage mogen ontvangen van Restaurant Saalhof en Smit Streekwinkel & ZorgBoergondisch. Daarnaast hebben we een subsidie van 5000 euro aangevraagd van de Rabobank en gekregen! Met al deze middelen was het mogelijk om dit schoolplein te realiseren.  We willen dan ook iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd.

We zijn natuurlijk super trots op ons nieuwe schoolplein en hopen dat veel kinderen de komende jaren kunnen genieten van dit mooie en uitdagende plein.