Het zal binnenkort ’s morgens als we naar school gaan donker zijn. Met daarna de winter voor de deur weer een goede tijd voor een fietscontrole. Werkt de verlichting? Doen de remmen het en zijn de spatborden en bagagedrager deugdelijk en stevig? Jaarlijks gebeuren er nog te veel ongevallen doordat fietsen niet in orde zijn. Vaak gaat het om defecte verlichting, maar ook om remmen die versleten zijn of een frame dat langzaam scheurt. Fietsend Nederland moet zijn fietsen goed checken!
Daarom zal op vrijdag 29 oktober de jaarlijkse fietscontrole op school weer plaatsvinden. Het is de bedoeling dat alle kinderen van groep 3 t/m 8 ’s morgens op de fiets naar school komen. De kinderen mogen de fietsen gewoon in de stalling plaatsen en naar hun klas gaan.

Gedurende de ochtend zullen we klas voor klas de fietsen gaan controleren. Als u wilt weten wat we allemaal gaan controleren dan kunt u op de website van Veilig Verkeer Nederland de fietscheck raadplegen.
We zijn voor deze ochtend nog op zoek naar een 8-tal enthousiaste ouders die bij de fiets controle willen helpen, zodat we ons controleteam compleet hebben. Het controleteam start met koffie en thee om 08:30 uur in de personeelskamer.
Naar verwachting zijn alle fietsen rond 11:00 uur gecontroleerd.

Wilt u deel uitmaken van ons fiets-controle team? Meldt u dan aan door het sturen van een mailtje aan ov.hieronymus@skowf.nl