Passend onderwijs

Wij vinden dat ieder kind de mogelijkheid moet krijgen om zich te ontwikkelen en zijn talenten te ontplooien. Met de meeste kinderen gaat het gelukkig goed op school. Maar soms heeft een kind extra ondersteuning of begeleiding nodig. Bijvoorbeeld omdat het leren moeilijker gaat, omdat een kind meer begaafd is en wellicht meer uitdaging zoekt of doordat een beperking of gedragsproblemen het leren in de weg staat.

Als een kind extra ondersteuning nodig heeft, dan gaat de leerkracht uiteraard in overleg met de ouders. Vaak kan de leerkracht de benodigde extra ondersteuning prima zelf bieden, met advies van onze intern begeleider die de onderwijsondersteuning coördineert op onze school.

Is er meer nodig, dan schakelt onze school ons ondersteuningsteam in. Zij kunnen adviseren welke ondersteuning geboden kan worden.

De Hieronymusschool doet er alles aan om ieder kind passend onderwijs te bieden. Mocht het zo zijn dat een kind bij ons onze school echt niet op zijn plek is, kan het speciaal basisonderwijs of speciaal onderwijs passend onderwijs bieden.

Nieuws

  • Woensdag 5 april 2023 / Heel groep 8 bakt!

    Na het grote succes van vorig jaar, is het weer zo ver: Heel groep 8 ...  Lees verder »

  • EHBO-diploma’s voor leerlingen groep 8

    Dinsdag 7 februari 2023 heeft Wethouder Harry Nederpelt op feestelijke ...  Lees verder »

  • Open huis 2023 voor nieuwe leerlingen

    Wordt uw kind in 2023 of 2024 4 jaar, dan is het Open Huis een mooie ...  Lees verder »

Agenda

Contact

Hieronymus
Kerkweg 16
1687 PJ Wognum

T: 0229 571539

Alle contact gegevens »

Contact

Kerkweg 16
1687 PJ  Wognum

T: 0229 571539
E: directie.hieronymus@skowf.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam