Groepen 6

Dit is groep 6A en 6B

 

Net als groep 1 t/m 5: leren, luisteren en leren luisteren. Maar wij als groep 6 bieden ook weer net even andere dingen aan dan de voorgaande groepen. Wat dan en waarom is het zo fijn om in groep 6 te komen?

In groep 6 starten wij het jaar met Rots & Water. Jezelf leren kennen, grenzen aangeven en duidelijk voor jezelf opkomen zijn belangrijke elementen hieruit. Daarnaast werken wij met een extra methode voor begrijpend lezen: ABCDE. Een methode bestaand uit 5 oefenvormen (mag je zelf raden hoe die oefenvormen heten) om extra training te bieden in dit vak. 

Tevens gaan wij terug naar de kleutertijd: Spelend Leren. Nee we gaan niet in de verkleedhoek, maar wij spelen 1x per week spellen om ons rekeninzicht te verbeteren. Het gaat hierbij om vooruit leren denken, tactisch inzicht verwerven en tactisch inzicht van een ander doorzien. Een heel waardevol moment in de week. En daarbij komt aan het einde van het jaar de jaarlijkse knikkercompetitie waarbij alle kinderen de strijd met elkaar aan gaan om zoveel mogelijk knikkers te winnen. Het gaat niet alleen om het aantal, maar ook nog om de waarden. Behalve leuk, wordt er dus ook veel geïnvesteerd in het rekenkundig inzicht.

Tot slot willen wij ook nog benoemen dat wij anders te werk gaan met handvaardigheid: timmeren, branden, draden spannen, met stanleymessen snijden, enz. zijn voorbeelden van waar wij mee aan de slag gaan.

 

Kortom, een geweldig jaar om nooit te vergeten.

Leerkracht

groep 6A 
Annemarie Wever en Linda vd Jagt/ Yoeri Moenis
groep 6B 
Glenn Neefjes

Contact

Hieronymus
Kerkweg 16
1687 PJ Wognum

T: 0229 571539

Alle contact gegevens »

Agenda

Contact

Kerkweg 16
1687 PJ  Wognum

T: 0229 571539
E: directie.hieronymus@skowf.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam