Groepen 3

Dit zijn 3A en 3B

Welkom in groep 3!

De meest spannende overgang voor kinderen is toch wel van de kleuters naar groep 3!

In groep 3 starten de kinderen weer in een nieuwe groep met kinderen uit al onze kleutergroepen. Om ervoor te zorgen dat deze kinderen weer een hechte groep gaan vormen beginnen wij het jaar met 10 weken lang een rots en water training. Hierbij leren de kinderen voor zichzelf op te komen, rekening te houden met elkaar en allerlei andere vaardigheden om ervoor te zorgen dat de kinderen zich op hun plek voelen in de groep.

Van het speelse gaan de kinderen naar het meer schoolse leren. Je eigen tafel met je eigen potloden, gum, kleurtjes etc. Groep 3 is ontzettend leuk omdat kinderen in dit jaar een ontzettende groei doormaken in hun ontwikkeling. De kinderen leren lezen, rekenen en schrijven. Vooral het leren lezen is een fantastisch proces om door te gaan samen met de kinderen. Van bijna nog geen letterkennis naar het kunnen lezen van een verhaaltje halverwege het schooljaar.

In groep 3 gaan we op reis met Ben bus, de buschauffeur van lijn 3, waarbij we langs verschillende haltes komen met ieder een eigen thema. Deze thema’s sluiten aan bij het onderzoekend en ontwerpend leren. Door middel van onderzoekend en ontwerpend leren waarbij de kinderen met  onderwerpen aan de slag gaan die dichtbij ze staan, zoals bijvoorbeeld het thema ‘mijn lijf’.

 

Uiteraard starten de kinderen in groep 3 ook met rekenen. Dit doen we met de methode ‘wereld in getallen’. We maken ook gebruik van de methode ‘met sprongen vooruit’ om de rekenvaardigheden van de kinderen nog sterker te maken aan de hand van leuke spellen en activiteiten.

 

 

 

 

Leerkracht

Simone Lakeman en Karinne Beerepoot
groep 3A
Dianne Kouwenberg en Anne Leek, Ingeborg Kuip (Lio)
groep 3B 

Contact

Hieronymus
Kerkweg 16
1687 PJ Wognum

T: 0229 571539

Alle contact gegevens »

Agenda

Contact

Kerkweg 16
1687 PJ  Wognum

T: 0229 571539
E: directie.hieronymus@skowf.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam