Kinderergotherapeut Anja Stroet

Wat is ergotherapie?

Soms gaan spelen, leren en bewegen niet vanzelf. De ergotherapeut helpt uw kind (weer) actief deel te nemen aan het leven thuis, op school en in de bredere leefomgeving. Wat de oorzaak van de achterstand ook is. Lukt het uw kind niet om schooltaken volledig zelfstandig uit te voeren? Is het aan- en uitkleden s morgens of tijdens gym een aandachtspunt? Is uw kind opvallend dromerig of juist heel druk?

Dan kan ergotherapie uitkomst bieden!
Ergotherapie richt zich op het verbeteren van:
zelfredzaamheid – aankleden, eten met bestek
vaardigheden in het onderwijs – fijne motoriek, schrijfmotoriek, zelfstandig werken, plannen en organiseren
spelen – samen spelen, zichzelf vermaken
bewegen – fietsen, gymmen, gedrag in speeltuin

Werkwijze

Anja heeft haar praktijk in ’t Ruimteschip. lokaal 1. Zo komen er kinderen van verschillende scholen uit de buurt in haar praktijk of worden ze uit de klas gehaald. Ook doet ze aan huis- of school bezoeken indien nodig. Ze zorgt dat uw kind zich prettig en op zijn gemak voelt en gemotiveerd raakt. Want daar waar een kind zich prettig voelt maakt het de grootste vorderingen. Ouders, leerkracht en de intern begeleider worden zoveel mogelijk betrokken bij het aanleren van de gewenste vaardigheden. Ergotherapie is er ook voor advisering in het passend onderwijs. Ook samenwerkingsverbanden kunnen ergotherapie inschakelen voor advies op school.

Middels spelletjes, oefeningen en knutseltaken kan de ergotherapeut de grove en fijne motoriek van uw kind een flinke boost geven. Daarnaast kan de ergotherapeut helpen met het verwerken van prikkels en trainen van het concentratievermogen. Zo leert uw zoon of dochter zelfstandig te werken en te spelen draagt de ergotherapeut bij aan het met plezier naar school gaan, bewegen en spelen.

Vergoeding

Ergotherapie wordt vergoed vanuit uw zorgverzekering. In de basisverzekering wordt er 10 uur per kalenderjaar vergoed. In uw aanvullende verzekering mogelijk meer. Raadpleeg hiervoor uw zorgpolis.

Ergotherapie Anja Stroet heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars en de declaratie zal automatisch verzonden worden. Voor kinderen geldt geen eigen bijdrage.

De ouders zijn verplicht om bij de intake, evaluatie en eindgesprek aanwezig te zijn.

Voor meer informatie raadpleeg de website: www.ergotherapieanjastroet.nl
of neem contact op via: info@ergoanja.nl of bel haar op 06-51352551

Nieuws

  • Ruimtepost en Nieuwsbrief Samen naar Samenwerking

    Lees hier de actuele Ruimtepost, onze (twee-)wekelijkse nieuwsbrief: ...  Lees verder »

Aanmelden op 't Ruimteschip

Ouders die een kind willen aanmelden kunnen altijd een afspraak maken voor een rondleiding en/of gesprek. Na het gesprek ontvangt u een aanmeldingsformulier.
Wilt u meteen een aanmeldingsformulier, klik dan HIER.

Na ontvangst van het aanmeldingsformulier wordt besloten over plaatsing van de leerling op ’t Ruimteschip of gaan we in overleg met de ouders op zoek naar een geschikte school.

Bij de aanmelding heeft de administratie een kopie nodig van een document waar het burgerservicenummer van de leerling op staat.

»

Contact


RK Basisschool ’t Ruimteschip

 

Bezoekadres:
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

 

Postadres:
Postbus 28
1715 ZG Spanbroek

 

T: 0226 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

Alle contact gegevens »

R.K. basisschool ’t Ruimteschip

 

Contact

Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

T: 0226 – 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam