Sinterklaas op ’t Ruimteschip 2022

Als school volgen we de grote lijnen van het Sinterklaasjournaal. Daar tussendoor weven we via pi-mails (e-mails van de pieten) een eigen draad richting de aankomst van de Sint op 3 december.

De foto’s op deze pagina geven een sfeerbeeld. In de rubriek Nieuws>Fotopagina vindt u in het afgesloten deel van de website fotomappen van een aantal onderdelen uit het Sinterklaasverhaal.

Vrijdag 11 november vonden de kinderen de eerste Sinterklaas-decoraties in de school: een grote stoomboot, slingers in de hallen, een werkkamer en een prachtige schouw met open haard.

Na de aankomst van de Sint in Nederland en daarna in Opmeer ontvingen we maandagmorgen 14 november de eerste SI-mail, een e-mail van Sinterklaas. Deze is HIER te lezen.
In deze SI-mail legde de Sint uit dat de werkkamer bedoeld was voor een van zijn pieten, die daar ’s nachts rustig kan werken.

Dinsdag 15 november zagen we inderdaad dat er een piet in de werkkamer had gewerkt. Dat niet alleen: er lag een dagboek van de piet en er lagen allemaal hartjes in de werkkamer. Alhoewel je eigenlijk niet in het dagboek van een ander mag lezen, ontdekte een super-nieuwsgierige leerling dat het dit keer wel mocht. De dagboekbladzijde is in alle klassen voorgelezen, groep 1-2 is aan de slag gegaan. Nieuwsgierige ouders kunnen de bladzijde HIER lezen.

Donderdag 17 november, na de studiedag, was de school overhoop gehaald. De Rommelpiet was duidelijk in school geweest. Dat niet alleen: er lag een slinger van hartjes door de school die eindigde op de stoel van meester Rein. Lees HIER de dagboekbladzijde.

Vrijdag 18 november was er weer een SI-mail, waarin Sint aangaf zich zorgen te maken over Piet Michaela. Lees HIER de SI-mail.

Maandag 21 november lazen we het derde Dagboekfragment van Piet Michaela. Ze heeft kriebels in haar buik, volgens een collega zijn dat vlinders. Lees HIER het derde fragment.

Dinsdag 22 november kregen we een SI-mail (klik HIER) waarin hij de kinderen vertelt dat ze woensdag schoen mogen zetten. Als ze dan met de hele school bij de open haard gaan zingen, stuurt hij woensdagavond een piet langs om de schoenen te vullen.

Maar eerst stuurde de Sint strooipieten langs op dinsdagmiddag. Alle foto’s van het bezoekje in de groepen staan in de fotomap.

Woensdagmorgen lazen we het vierde Dagboekfragment (klik HIER). Michaela had even gegoogeld en ontdekt dat haar kriebels / vlinders betekent dat ze verliefd is. Misschien klopt dat wel.

Om 11.45 uur zat de hele school bij de open haar om te zingen bij de schoenen.

Donderdag 24 november waren de schoenen gevuld!

Vrijdag 25 november lazen we Dagboekfragment 5. Michaela bedankte de kinderen voor de tips over hoe te handelen als ze verliefd is. Ze gaat ze lezen onderweg naar Hoogezand waar ook een school staat die Ruimteschip heet. Daarnaar is ze onderweg op verzoek van Sint. Het fragment is HIER te lezen.

Maandagmorgen 28 november lag er een spoor van hartjes naar het bureau en de stoel van meester Ton. Zou Michaele verliefd zijn op meester Ton? Hij werd er zenuwachtig van, hoe moet hij dat thuis gaan uitleggen? Lees HIER het bijbehorende Dagboekfragment.

Dinsdagmorgen 29 november kregen we een Si-mail van Sint (lees HIER). Hij maakt zich zorgen over Michaela, wat is er toch met haar aan de hand? Hij belooft ondertussen wel dat hij 5 december zijn verjaardag bij ons wil vieren.

Woensdag 30 november hadden we Pietenpad op school: een hele ochtend met Sinterklaasactiviteiten waarbij de kinderen van groep 7-8 groepjes begeleiden of de spelletjes leiden. Dansen, knutselen, pepernoten bakken, gymmen, spelletjes, Sinterklaasjournaal: alles kwam aan bod. Het Pietenpad is een Parel van ’t Ruimteschip: leerkrachten kunnen zich terugtrekken, kinderen regelen. Een geweldige sfeer in school, zorgzame kinderen, blije kinderen, betrokken kinderen. Alle foto’s van deze ochtend staan op de fotopagina.

Ondertussen lazen we ook nog Dagboekfragment 7. Michaela heeft een plannetje en vraagt groep 7-8 of zij haar die avond in school willen helpen. Omdat ze denkt dat het laat zal worden, vraagt ze de kinderen om op school te blijven slapen. Lees HIER dit Dagboekfragment.

Donderdagmorgen 1 december sliepen de kinderen van groep 7-8 nog toen de andere kinderen op hun tenen de school in slopen. Overal waren slaapplaatsen gemaakt en ontdekt. Uiteindelijk moesten ze wel wakker gemaakt worden en vertelde meester Ton wat er die nacht was gemaakt.

Ondertussen had juf Danique een pietengym in elkaar gezet waar alle kinderen hun kunsten konden vertonen. Groep 7-8 gymde een keer met groep 1-2 mee.

Vrijdagmorgen 2 december tenslotte kwam het laatste Dagboekfragment (klik HIER om te lezen): Michaela gaat maandag haar liefde verklaren. Aan wie? Dat weten we pas maandag.

Vrijdag stonden ook de surprises voor groep 7-8 in school. Het belooft een prachtige Sinterklaasochtend te worden.

Maandagmorgen stond de hele school buiten te wachten op Sinterklaas. Hij arriveerde in een cabrio, vergezeld door Piet Michaela. Sint vond het wat vreemd, dat Piet Micha en Piet Francisco er niet waren: die hadden toegezegd op tijd te zijn. Michaela flirtte op het plein wat met meester Rein en meester Ton, maar wilde nog niet zeggen op wie ze nou verliefd was.

Iets later arriveerden Micha en Francisco per fiets en wat voor fiets: een echte rood-witte Love Bike. Ze vonden dat toepasselijk, zodat Michaela na afloop met haar geliefde op de fiets weg zou kunnen rijden.

Omdat het buiten wat koud was, ging iedereen snel naar binnen. Ook de aanwezige (groot-)ouders gingen nieuwsgierig naar binnen. Hoe zou dit aflopen?
Al snel werd duidelijk dat Michaela al die tijd verliefd was op Piet Micha. En dat niet alleen: nadat ze hem haar liefde had verklaard, ging ze op de knieën en vroeg hem ten huwelijk!! Ietwat beduusd stemde hij in, waarna Sinterklaas als buitengewoon ambtenaar van de Sintelijke stand het paar in de echt verbond en hen Sint-wettelijk tot man en vrouw verklaarde. Tot groot gejuich van de kinderen en applaus van de overige aanwezigen.

Na een geweldige Sinterklaasdag met talentenshow, surprises en cadeautjes bezochten Sint en pieten nog de zieke kinderen. Hierna was Sinterklaas 2022 over.

We kijken terug op weer een mooi Sinterklaasjaar. Dank aan allen voor de positieve reacties. We deden het voor de glinsterende ogen van de kinderen.

Dank aan allen die op wat voor manier hebben bijgedragen aan het slagen van deze dag en de periode hiervoor: de decoratieouders, de Feestcommissie, de Teamleden, de Ouderraad en al die anderen die we nu niet kunnen noemen: dank, dank, dank!

Nieuws

  • Ruimtepost en Nieuwsbrief Samen naar Samenwerking

    Lees hier de actuele Ruimtepost, onze (twee-)wekelijkse nieuwsbrief: ...  Lees verder »

Aanmelden op 't Ruimteschip

Ouders die een kind willen aanmelden kunnen altijd een afspraak maken voor een rondleiding en/of gesprek. Na het gesprek ontvangt u een aanmeldingsformulier.
Wilt u meteen een aanmeldingsformulier, klik dan HIER.

Na ontvangst van het aanmeldingsformulier wordt besloten over plaatsing van de leerling op ’t Ruimteschip of gaan we in overleg met de ouders op zoek naar een geschikte school.

Bij de aanmelding heeft de administratie een kopie nodig van een document waar het burgerservicenummer van de leerling op staat.

»

Contact


RK Basisschool ’t Ruimteschip

 

Bezoekadres:
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

 

Postadres:
Postbus 28
1715 ZG Spanbroek

 

T: 0226 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

Alle contact gegevens »

R.K. basisschool ’t Ruimteschip

 

Contact

Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

T: 0226 – 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam