Sinterklaas op ’t Ruimteschip 2021

Als school volgen we de grote lijnen van het Sinterklaasjournaal. Daar tussendoor weven we via pi-mails (e-mails van de pieten) een eigen draad richting de aankomst van de Sint op 3 december.

De foto’s op deze pagina geven een sfeerbeeld. In de rubriek Nieuws>Fotopagina vindt u in het afgesloten deel van de website fotomappen van een aantal onderdelen uit het Sinterklaasverhaal.

Het begon al voor de aankomst van de Sint: opeens hing de Sinterklaasposter in school, die bleek een verjaardagskalender aan de achterkant te hebben. Met daarop de verjaardag van Ozosnel!

Na de aankomst van de Sint in Nederland en vervolgens in Opmeer, kregen we maandag 15 november de eerste pi-mail (lees HIER).
Daarin vroegen de pieten of de kinderen van groep 7-8 de school wilden versieren, omdat er vanwege de corona-beperkingen geen ouders in school mochten helpen. Enthousiast heeft groep 7-8 deze klus opgepakt. De school is heel gezellig, met een giga-boot in de onderbouwhal.

De sfeer was heel gezellig. Er wordt geoefend voor de Sintalentenshow op 3 december, kinderen van groep 3-4 lezen voor aan groep 1-2.


Er lagen zelfs Sinterklaasjournaal-slingers. Die werden natuurlijk meteen opgehangen. Natuurlijk werd er in alle hoeken en gaten gezocht of er meer in de school lagen.


Vrijdag 19 november waren de slingers echter weg. Stond er iets over in de tweede pi-mail (lees HIER)?

Maandag 22 november waren de slingers terug: Paardenpiet had ze even geleend voor de verjaardag van Ozosnel! Als dank had Ozosnel twee koekblikken neergezet met een traktatie: worteltjes!

Woensdag 24 november hadden we Pietenpad. Een hele ochtend vol Sinterklaasactiviteiten waarbij de oudste kinderen de jongeren begeleidden (meer foto’s op de fotopagina).

In de pi-mail (lees HIER) nodigde Piet de kinderen uit om aan het eind van de ochtend schoen te zetten.

Omdat de kinderen het Sinterklaasjournaal hadden gezien, werd er ook een ledikantje neergezet voor Babypiet.


Vrijdag 26 november waren de schoenen gevuld en was het bedje duidelijk gebruikt: er lag een briefje met ‘bedankt’ en er lagen stukjes chocola van Chocopiet.

Maandagmorgen 29 november was er weer een pi-mail (lees HIER). Vanwege de corona-maatregelen wil Sinterklaas (mondje dicht, niet verder vertellen) op school blijven slapen. Wil groep 5-6 een slaapplaats voor hem maken? De pieten komen die dinsdag controleren.

Dinsdagmiddag kwamen twee pieten in school. Ze keurden de slaapplaats voor Sinterklaas goed! Ze gingen uitgebreid met groep 5-6 in gesprek, probeerden het bed zelfs even uit. Sinterklaas kan wat hen betreft op school blijven slapen.
Ondertussen hebben de kinderen in de Natuurspeeltuin ook hooi en wortelen voor Ozosnel neergelegd, en een emmer water neergezet. Morgen gaan we kijken of hij geweest is.

Woensdag 1 december kwam er een speciale Si-mail (een mail van Sint, lees HIER), waarin hij toch zijn zorgen uitte of hij wel op school kon komen. Hij vroeg of groep 7-8 de pieten die nacht wilden helpen bij het opzetten van een teststraat. In die teststraat moesten de kinderen laten zien of ze veilig en gezellig Sinterklaasfeest konden vieren. Kunnen ze op 1,5m zwaaien, kunnen ze pepernoten vangen, kunnen ze gezellig een liedje zingen?
Omdat Sint kon inschatten hoelang het opzetten van de teststraat zou duren, stelde hij voor dat groep 7-8 op school zou blijven slapen.

Donderdagmorgen vonden de kinderen van de groepen 1-6 inderdaad een Sinterklaas-teststraat én door de hele school slapende kinderen van groep 7-8. Met moeite werden ze wakker, waarna ze hun verhaal konden vertellen.


Toen iedereen weer aan het werk was, kwamen de surprises van groep 7-8 op school.

Vrijdagmorgen 3 december was het bed van Sinterklaas inderdaad beslapen, Sint was met zijn drie pieten Francisco, Michaelo en Micha op school en zat klaar voor de teststraat. Om de beurt kwamen alle groepen door de teststraat om bij de Sint met een volle stempelkaart een PS-code op te halen. Bij het scannen van de code worden de kinderen verrast door de Sint.

Het werd een gezellige ochtend. Groep 1-2 en 3-4 bezochten de Sint en zongen liedjes en speelden toneel. Sint bezocht groep 5-6 waar hij een talentenshow kon zien, Sint en pieten bezochten groep 7-8 waar ze getuige waren van het uitpakken van de surprises. Na de pauze werden de cadeautjes rondgebracht, waarbij natuurlijk Samen Iets Anders niet werd vergeten.

Ook na het verlaten van de school door Sint en zijn pieten ging de gezelligheid verder. Spelletjes, Sinterklaasjournaal, films: het was weer fijn om kind op ’t Ruimteschip te zijn.

We zeggen dank aan iedereen die op wat voor manier heeft bijgedragen aan het slagen van het feest, met name aan de Feestcommissie die na de coronabeperkingen meteen schakelde en na het aanscherpen van het protocol PO-raad wederom doorschakelde. Waardering ook voor de flexibiliteit bij Teamleden, onderwijsassistentes, stagiaires en Samen Iets Anders. De glinsterende ogen waarmee de kinderen vrijdag de school verlieten is de beloning waarvoor we het hebben gedaan!

Nieuws

  • Ruimtepost en Nieuwsbrief Samen naar Samenwerking

    Lees hier de actuele Ruimtepost, onze (twee-)wekelijkse nieuwsbrief: ...  Lees verder »

Aanmelden op 't Ruimteschip

Hebt u interesse in ’t Ruimteschip?
Wilt u uw kind aanmelden?
Wilt u persoonlijke informatie?
Loop gewoon de school binnen, op ’t Ruimteschip is heel veel mogelijk dus ook een rondleiding zonder afspraak. Maar soms lukt dat niet en is het maken van een afspraak beter.

Lees verder »

Contact


RK Basisschool ’t Ruimteschip

 

Bezoekadres:
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

 

Postadres:
Postbus 28
1715 ZG Spanbroek

 

T: 0226 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

Alle contact gegevens »

R.K. basisschool ’t Ruimteschip

Contact

Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

T: 0226 – 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam