Muziek Opmeer

Na het stopzetten van Muziekschool Opmeer in 2017 heeft de gemeenteraad van Opmeer besloten tot een innovatieve, brede aanpak voor muziekeducatie. Stichting Muziek Opmeer geeft uitvoering aan deze opdracht en heeft tot doel om de muziekeducatie en -participatie te bevorderen in de gemeente Opmeer.
Binnen een een aantal domeinen proberen de Aanjagers Muziek, Stéphanie Burgerhout en Glenn Libaut, ervoor te zorgen dat initiatieven, wensen, vragen en ideeën van burgers elkaar kunnen vinden.
Meester Ton coördineert de muziekactiviteiten en is de verbindende factor tussen Muziek Opmeer en de school. Hij is ook lid van de Stuurgroep Muziek Opmeer.

Voor ’t Ruimteschip betekent deze samenwerking dat kinderen in het binnenschoolse aanbod kennis maken met verschillende instrumenten. Deze instrumenten zijn aangeschaft door Muziek Opmeer. Bij ons krijgen de kinderen tijdens hun schoolloopbaan 6 kennismakingslessen slagwerk (groep 2), keyboard (groep 4), trompet (groep 5) en gitaar (groep 7). Als kinderen verder willen, krijgen ze in het buitenschoolse aanbod 10 vervolglessen, waarna de mogelijkheid bestaat tot het volgen van 2 jaar les tegen gereduceerd tarief.
Omdat wij muziek en het ontwikkelen van muzikale talenten belangrijk vinden, haken we waar mogelijk aan bij buitenschoolse activiteiten of ontwikkelen die zelf. Ons muzieklokaal wordt ook gebruikt voor buitenschoolse activiteiten.
Waar nodig en mogelijk wordt muzikale ondersteuning ingezet in de vorm van gastlessen of interactieve voorstellingen.
’t Ruimteschip is ook moederschool voor een aantal instrumenten. Dat betekent dat instrumenten van Muziek Opmeer worden ondergebracht in ons muzieklokaal. Waar mogelijk, gebruiken we die ook als ze niet zijn uitgeleend aan de andere basisscholen.

Klik HIER voor de website van Muziek Opmeer.

De maandelijkse nieuwsbrief van Muziek Opmeer (met de activiteiten-agenda en informatie over activiteiten) vindt u HIER.

Nieuws

  • Ruimtepost en Nieuwsbrief Samen naar Samenwerking

    Lees hier de actuele Ruimtepost, onze (twee-)wekelijkse nieuwsbrief: ...  Lees verder »

Aanmelden op 't Ruimteschip

Ouders die een kind willen aanmelden kunnen altijd een afspraak maken voor een rondleiding en/of gesprek. Na het gesprek ontvangt u een aanmeldingsformulier.
Wilt u meteen een aanmeldingsformulier, klik dan HIER.

Na ontvangst van het aanmeldingsformulier wordt besloten over plaatsing van de leerling op ’t Ruimteschip of gaan we in overleg met de ouders op zoek naar een geschikte school.

Bij de aanmelding heeft de administratie een kopie nodig van een document waar het burgerservicenummer van de leerling op staat.

»

Contact


RK Basisschool ’t Ruimteschip

 

Bezoekadres:
Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

 

Postadres:
Postbus 28
1715 ZG Spanbroek

 

T: 0226 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

Alle contact gegevens »

R.K. basisschool ’t Ruimteschip

 

Contact

Marsstraat 2
1716 WH Opmeer

T: 0226 – 352552
E: directie.ruimteschip@skowf.nl

© 2016. SKO West-Friesland. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of hergebruikt op enigerlei wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.
Concept & Realisatie: Eyefun, Amsterdam